Son olarak Arap ülkesi Bahreyn'den sonra Suudi Arabistan'dan da önemli bir adım geldi.

The Wall Street Journal gazetesi Orta Doğu’daki gelişmelere yer verilen bir analizde, Katar’ın Suudi Arabistan ve Türkiye arasında bir görüşme gerçekleşmesi için arabuluculuk yaptığı iddiasına yer verdi.

ABD’nin odağını bölgeden çekmesi endişeleriyle Ortadoğu’da değişen jeopolitik dengeleri inceleyen bir analiz kaleme aldı. “İran korkusuyla, ABD’nin küçülen rolü Ortadoğu rakiplerini birlikte olmaya itiyor“ başlıklı analizde, son yaşanan gelişmeler ve ziyaretler mercek altına alındı.

Gazeteye konuşan kaynaklar, jeopolitik dengelerin değiştiği atmosferde, Katar’ın Suudi Arabistan ve Türkiye arasında bir görüşme için arabuluculuk yaptığını söyledi. Katar yetkililerinin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta Doha’da bir araya gelmesine yönelik çalışmalarının uygun zaman ve yer belirlenememesi gerekçesiyle başarısız olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de meydana gelen bazı felaketlerin ardından Suudi Arabistan Kralı Selman'dan başsağlığı mesajları gelmişti.

Haberde, Erdoğan ve Selman’ın görüşmesinin iki ülke arasında başta Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi olmak üzere çeşitli problemlerini geride bırakmak için bir şans olacağı belirtildi.