Fatih Saraç kimdir? Fatih Saraç nerelidir?

1960'da İstanbul‘da doğdu.

Mekke Üniversitesinden mezun olmuştur. Mehmet Fatih Saraç, İslami çevrelerde etkili bir isim olan Emin Hoca’nın oğludur. Mehmet Fatih Saraç, Bim A.Ş.,Yeni Mağazacılık A.Ş. (A101), Ak Gıda A.Ş. kurucu ortağıdır ve eski Yönetim Kurulu Üyesidir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın eski danışmanı Cüneyt Zapsu ile BİM’de de eski ortak olan Mehmet Fatih Saraç’ın, Turgay Ciner‘le iş ortaklığı UCZ Mağazacılık Ticaret A.Ş. ile başladı.

Mehmet Fatih Saraç, 10 Nisan 2012’de kurulan UCZ Mağazacılık A.Ş./ Dogal Gıda Ürünleri A.Ş. ve Mes Yatırım Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanıdır. Mehmet Fatih Saraç, Park Holding ve Habertürk‘ün sahibi Turgay Ciner ile birlikte Kasımpaşaspor Faaliyetleri A.Ş. yönetim kurulunda görev yapıyor.

Mehmet Fatih Saraç’ın ismi Ciner Medya Grubu’nu kontrol eden Ciner Yayın Holding’in de başına 21 Aralık 2012’de getirilmesiyle duyuldu.Mehmet Fatih Saraç, Birleşmiş Milletler’in El Kaide ile bağlantılardan dolayı malvarlıklarını dondurduğu, hala ABD’nin terör listesinde bulunan Arap işadamı Yasin El Kadı‘nın eski ortaklarındandır.