BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın brifinginde, Guterres'in Rusya ve Ukrayna'nın BM Daimi Temsilciliklerine mektup gönderdiğini belirtti.

Dujarric, Guterres'in mektubunda, Ukrayna'da barış için atılması gereken acil adımları ele almak amacıyla Putin'den Moskova'da, Zelenskiy'den ise Kiev'de görüşme talep ettiğini söyledi.

Guterres, Ukrayna ve Rus misyonlarına ayrı ayrı gönderdiği mektuplarda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisini Moskova'da kabul etmesini ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Vlodimir Zelenski’ye de kendisini Kiev’de görmeyi istediğini bildirdi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, GUTERRES İLE UKRAYNA'YI GÖRÜŞMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Sayın Antonio Guterres ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Görüşmede, Kudüs’te yaşanan olaylar ve Ukrayna-Rusya savaşı başta olmak üzere bölgesel gelişmeleri ele alınmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Guterres ile bölgenin barışa kavuşması için atılabilecek müşterek adımları değerlendirerek, Ukrayna konusunda da İstanbul Süreci’ni herkesin desteklemesi gerektiğini; tarafların görüş ayrılıklarının giderilmesi için çaba göstermenin Türkiye’nin yürüttüğü barış girişimlerini tamamlayıcı nitelikte olacağını ifade etmişti.