Yaşam

Bodrum’da gezilecek yerler ve konaklama

Abone Ol

Her anlamda kusursuz bir deneyim yaşatan Bodrum hakkında bilmeniz gereken her şeyi, Bodrum’da tatil yapmanın en iyi yolu olan kiralık villa tatilini ve çok daha fazlasını bu yazıda öğrenebilirsiniz. 

Bodrum Villa Tatili

Bodrum kiralık villaları, konuklarına hem özgür hem de rahat bir tatil yapma fırsatı sunuyor. Romantik ve huzurlu atmosferi ile balayı çiftleri tarafından tercih edilen iki konuk kapasiteli balayı villalarından, kalabalık grupları ev konforunda misafir edebilen geniş villalara kadar pek çok seçenek sizi bekliyor.

Özel yüzme havuzunuz ile günün her saati havuz keyfi yapabileceğiniz Bodrum kiralık villaları arasında, dilerseniz kış aylarında da tatil yapabilme imkanı sunan, kapalı ve ısıtmalı yüzme havuzu seçenekleri bulunan alternatifler de yer alıyor. 

Yine benzer şekilde, konforlu ve lüks bir Bodrum tatili geçirmek isteyen misafirlerin tercih ettiği, jakuzi, sauna, hamam, buhar odası gibi olanakları bulunan lüks kiralık villalar da seçenekler arasında yer alıyor. 

GoTatil.com güvencesi ile tatilinizi en iyi şekilde geçirmek, Bodrum’un tüm güzelliklerine şahit olmak ve her şeyin hayallerinizin ötesinde olacağı bir tatil yapmak istiyorsanız, en iyi fiyatlar ile onlarca farklı kiralık villa alternatifi, yılın her günü, bir tık ötenizde düşlerinizdeki tatil için sizi bekliyor. 

Bodrum’da Konaklama

Bodrum gibi ziyaretçilerine çok şey sunan bir tatil beldesinde, her yeri keşfedebileceğiniz ve özgürce hareket edebileceğiniz farklı konaklama alternatifleri bulunuyor. Popüler bir turizm bölgesi olması nedeniyle çok sayıda otel ve pansiyon bulabileceğiniz Bodrum’da, çadır kampı gibi alternatif konaklama olanakları da mevcut. 

Elbette bu beldeyi keşfetmek ve sevdiklerinizle birlikte keyifli bir tatil yapmanın en iyi yolu kiralık villalardan geçiyor. Kiralık villa tatili ile sadece size ait olan bir villada, günün her saati özgürce hareket edebileceğiniz bir tatil deneyimi sizi bekliyor. 

Bodrum Hakkında

Muğla’ya bağlı olan Bodrum, tatil denildiğinde akla gelen ilk beldelerden bir tanesi. Hem hareketli bir yaşantıya hem de muhteşem bir doğaya ev sahipliği yapan bu beldede tatil yaparken her şeyi bir arada bulabilmek, her günü mutlu geçirmek mümkün. 

Beyaz kireç taşlarıyla inşa edilen geleneksel evleriyle tanınan Bodrum’da oldukça görkemli bir tarih de bulunuyor. Antik çağlardan beri yaşama ev sahipliği yapan bu bölgeye dair ilk bulgular, milattan önce 650 yılına kadar uzanıyor. Tarihin her döneminde, medeniyetlerin göz bebeği olmuş bu beldede keşfedilecek çok şey bulunuyor. 

Eski adı Halikarnassos olan, Aziz Petrusa’ya adandıktan sonra Petrium’dan zamanla Bodrum’a dönüşen bu beldede keşfedeceğiniz sayısız eser mevcut. Bölgeden geçen her medeniyetin iz bıraktığı Bodrum, deniz ve kültür tatilini bir arada sunuyor. 

Tüm bunlara ek olarak oldukça hareketli bir yaşantıya da ev sahipliği yapan beldede pek çok özel etkinlik düzenleniyor. Konserlerden müzik festivallerine, dünyanın her yerinden gelen konukları ağırlayan Bodrum’un hareketli gece yaşantısı da herkes tarafından biliniyor.

Tatilcilere sunacak çok şeyi olan bu beldeyi keşfetmenin en iyi yolu ise kiralık villalardan geçiyor. Her şeyin sizin kontrolünüzde olduğu bir villa tatilinde, Bodrum’un tüm güzelliklerine şahit olabilir, her gün ayrıcalıklı hissedebilirsiniz. 

Bodrum’da Gezilecek Yerler

Ege’nin en popüler tatil beldelerinden olan, muhteşem bir kiralık villa tatili için gereken her şeyi bulabileceğiniz Bodrum’da mutlaka görmeniz gereken yerler var. Tatilinize renk katacak, sizi tarihin koridorlarında yolculuğa çıkaracak bu noktaları mutlaka görülmesi gereken yerler listenize eklemelisiniz. 

●    Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi: Bodrum’un merkezinde yer alan bu müze, dünya üzerindeki en kapsamlı sualtı arkeoloji müzelerinden bir tanesi. Bodrum kalesinin yakınlarında yer alan müzede, bölgedeki gemi batıklarından çıkarılan eserler sergileniyor. 
●    Bodrum Deniz Müzesi: 2010 yılından beri faaliyette olan bu müzede, bölgenin denizcilik tarihine ışık tutan pek çok nesne sergileniyor. Zaman zaman etkinlik ve söyleşilere de ev sahipliği yapan müzede, Halikarnas Balıkçısı olarak tanınan Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın belgeleri, eşyaları da görülebiliyor.
●    Bitez Plajı: Bodrum’da sadece tarih değil, aynı zamanda muhteşem plajlar da sizi bekliyor. Bitez Plajı, bölgenin en uzun sahil şeridine sahip plajlarından bir tanesi. Oldukça sığ bir denize sahip olan bu plajda gün boyu eğlenceli ve keyifli vakit geçirebilir, çeşitli su sporlarına katılabilirsiniz.
●    Bodrum Tuzla Kuş Cenneti: Bodrum’da görülmesi gereken yerlerden biri de 125 farklı kuş türüne ev sahipliği yapan Bodrum Tuzla Kuş Cenneti. Bölgenin doğasına yakından şahit olmak, farklı kuşları, flamingoları gözlemlemek isterseniz, Bodrum kent merkezinden yaklaşık 25 kilometrelik bir yol kat etmeniz yeterli. 
●    Tavşan Adası: Bodrum’a yakın bir belde olan Gümüşlük’te yer alan Tavşan Adası, sahilden, suyun içerisinde yer alan tarihi bir kalıntı üzerinden yürüyerek ulaşabileceğiniz mesafede bulunuyor. Pek çok tavşana ev sahipliği yapan bu küçük adayı ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

Elbette Bodrum’da gezilecek yerler sadece bunlarla sınırlı değil. Tarihi dokusu, birbirinden güzel koyları, plajları ile büyüleyici bir deneyim yaşatan Bodrum’da gezilecek yerler saymakla bitmiyor. 

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }