Ünlü rapçilerin atışmasında geçen 2000 yılında hayatını kaybeden Boe B kimdir?

BOE B KİMDİR?

Asıl adı Bülent İpek olan Boe B, 1970 yılında Almanya'nın başkenti Berlin'de doğdu. Berlin'in Türk mahallesi olarak bilinen Kreuzberg'te büyümüştür.

Boe B, Türkçe Rap piyasasındaki Killa Hakan, Gekko G, Sırtlan, Bektaş gibi birçok rapçinin ustası aynı zamanda Türkçe Rap'in babası olarak kabul edilir. TRT Türk'te Boe B'nin anısına yayınlanan Söyleyeceklerim Var programında Killa Hakan ve Fuat Ergin'in ilk Türkçe Rap'i Boe B'den duyduğunu söylemektedir. Aynı programda Alper Ağa'nın 1986-87 yıllarında kendisinin İngilizce rap yaptığı sıralarda ilk Türkçe Rap deneyimlerini Boe B'nin yaptığını söyler. Böylece ilk Türkçe Rap kültürünün adımları atılmıştır. Boe B ilk kaydını Arapça olarak almıştır. İlk Türkçe Rap grubu olan İslamic Force (Kan-Ak) grubunun kurucularındandır.

Boe B, hümanist bir rap severdi. İslamic Force grubunun 1997 yılında çıkardığı Canlardır şarkısıyla bunu göstermektedir. Hakkında çok fazla bilgi bulunmamaktadır

Boe B, 19 Kasım 2000 yılında kalp krizi geçirerek hayata veda etmiştir. Boe B'nin vefatıyla İslamic Force grubu dağılmıştır.

NE OLMUŞTU?

Son günlerde rap dünyasını sarsan ve tartışmalara neden olan Norm Ender'in 'Mekanın sahibi' adlı şarkısı konuşulmaya devam ediyor. Ünlü rapçiler Ben Fero ve Ezhel'e göndermede bulunan Norm Ender'e rap dünyasının ünlü ismi Killa Hakan'dan cevap geldi. Twitter hesabından küfürlü açıklamalarda bulunan Killa Hakan Norm Ender'e tepki gösterirken Ben Fero ve Ezhel'e sahip çıktı. Hatta Ezhel'in vücuduna yaptırdığı Boe B dövmesinden de bahsetti

Şarkı sonrası başlayan tartışmaya Almanya'da yaşayan rapçiler de katıldı. Killa Hakan'ın Norm Ender'i uyardığı videoda tartışma konusu 'Rapin gerçek sahibi kim?' sorusu olunca Boe B'nin adı yıllar sonra tekrardan gündem oldu. Peki Ezhel'in koluna dövmesini yaptırdığı, Fuat Ergin'in, Killa Hakan'ın hocası olarak gördüğü Boe B kimdir?