3 Şubat tarihinde yaptığı paylaşımda "Türkiye, Ürdün, Suriye ve Lübnan'da 7.5'lik deprem olacaktır" ifadelerini kullanan dünyaca ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir video daha paylaştı.

Hoogerbeets ekrana getirdiği haritada ''10-12 Şubat'ta orta ila yüksek seviyede 6 büyüklüğe ulaşan güçlü bir sarsıntı olabilir'' ifadelerini kullandı. Güneydoğu Anadolu bölgesi için risk analizleri net görülürken, Filistin topraklarının da kırmızı renkle gösterilmesi dikkatlerden kaçmadı, bu durum Mescid-i Aksa tehlike altında olabilir mi sorusunu akıllar getirdi.

Açıklamasının devamında 5-6 şiddetinde artçı sarsıntıların Türkiye'de devam edeceğini belirten Hoogerbeets, "10 Şubat tarihinde de sismik dalgalar bekliyorum. Fakat bunun şiddetli olmayacağını tahmin ediyorum. Şubat ayının ortası olan 13-14 şubat tarihleri arasında ay geometrisinin oluştuğunu görüyoruz. bu biraz daha kritik olabilir" şeklinde konuştu.

İşte Frank Hoogerbeets'in açıklamalarının tamamı; 

''Bu büyük depremler nedeniyle bölgedeki stres dağılımı önemli ölçüde değişti. Şimdi insanlar bana Lübnan'da hatta Mısır'da büyük bir deprem olacak mı diye sordular. Evet, çünkü tarihe bakarsak, bu ülkeler büyük sismik faaliyetlere eğilimlidir. Ancak son faaliyetlere dayanarak, bunun önümüzdeki hafta mı yoksa beş veya on yıl içinde mi olacağını söyleyemeyiz. Potansiyel bölgeleri belirlemek için ay-gezegen konumlarına ve muhtemelen atmosferik dalgalanmalara dayalı kritik zaman dilimleri. Bu büyük depremlerden sonra önemli bir sismik aktivite olup olmayacağını bu noktada söyleyemeyiz. Türkiye'nin merkezindeki son aktiviteye bakarsak, minimum 5,6 ve 7,7'den daha büyük, Solomon Adaları'nda sismik bir olay görüyoruz. Bu, sekizinci aydaki daha küçük ay doruk noktasından sonra ve çok geç yüksek ay doruk noktasına doğru meydana geldi. dokuzuncu ve onuncu. Bunu dün gece ve bu sabah erken saatlerde gördük ve o ayın zirvesi önümüzdeki günlerde önemli olacak. Muhtemelen  6.4'e ve muhtemelen daha da büyük 6.7'ye sismik bir artış göreceğiz'' dedi.