İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın 7 Temmuz’da Muhafazakar Parti liderliğinden ve başbakanlık görevinden istifasının ardından İngiltere Parlamentosunun alt kanadı Avam Kamarası'nda veda konuşması yaptı.

Johnson, milletvekillerine tavsiyede bulunarak, Ukrayna'yı desteklemeleri ve ülkenin ekonomisi için çalışmaları gerektiğini belirterek, "Amerikalılara yakın olun, Ukraynalıları destekleyin, her yerde özgürlük ve demokrasi için dik durun" dedi.

Johnson, "Burayı yaşamak ve yatırım yapmak için en iyi yer haline getirin, bunun için vergileri azaltın. Önünüzdeki yola odaklanın, ancak daima dikiz aynasını kontrol etmeyi unutmayın" ifadelerini kullandı.

İngiltere'yi Avrupa Birliğinden çıkış ve Kovid-19 süreçlerinde yönetmek ve Rusya'nın işgaline karşı Ukrayna'yı desteklemek gibi kendi dönemindeki icraatlarını "başarı" şeklinde niteleyerek öven Johnson, "Görev şimdilik büyük ölçüde tamamlandı." dedi.

Johnson, Terminatör filminden “Görev şimdilik büyük ölçüde tamamlandı. Avam Kamarası'nın tüm harika personeline, tüm arkadaşlarıma ve meslektaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. hasta la vista bebeğim'' sözleriyle parlamentoya veda etti.

Boris Johnson, 7 Temmuz'da iktidardaki Muhafazakar Parti liderliğinden istifa ettiğini, başbakanlık görevini ise yeni lider seçilene kadar sürdüreceğini açıklamıştı.