Erdoğan: Gerekli değişimi yapacağız, biz bitti demeden bitmez! Erdoğan: Gerekli değişimi yapacağız, biz bitti demeden bitmez!

Boşnak kökenli Türk vatandaşlarına hitap ederek Erdoğan'ın Türkiye'nin yükseliğindeki önemine vurgu yapan İzetbegoviç, "Değerli Boşnak kökenli Türk vatandaşları, önümüzdeki Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tarihi manaya sahip olduğunun hepimiz farkındayız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin her açıdan yeniden doğuşu ve yükselişindeki benzersiz rolünün farkında olduğumuza inanıyorum. Erdoğan liderliğinde, dost Türk halkı ve Türk devleti kendi gurur ve özgüvenini pekiştirdi, demokrasiyi güçlendirdi ve uzun vadeli ilerlemeyi garanti eden bir değer sistemi oluşturdu. Ekonomik olarak yeterince gelişmemiş bir ülkeden, sadece birkaç on yılda güçlü bir ekonomi haline gelen Türkiye, hızlı altyapı inşası, sanayi gelişimi, eğitim sistemi reformları, güçlü bir ordu ve askeri sanayi gibi şaşırtıcı sonuçlara ulaştı" dedi.

Uluslararası ilişkilerde obje olarak ele alınmaya çalışılan bir ülke iken, Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin uluslararası sahnede etkili bir aktör haline geldiğini vurgulayan İzetbegoviç, "Türkiye'nin bu pozisyonu, hızla kendine güveni geri kazanan ve kendi değerlerini doğrulayan tüm Müslüman dünyasında büyük bir etki yarattı. Güçlü ve gelişmiş Türkiye, başında güçlü bir liderle Balkanlar'daki ilişkiler için de önemli bir faktördür. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm ülkeler ve halklarla işbirliği kurmayı başararak istikrar ve barışı korumaya katkıda bulunuyor. Bosna Hersek ve Sancak'taki Boşnaklar, büyük lider Erdoğan'ın dostluğuna tanıklık ediyor. Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Bosna Hersek ve Boşnaklara sağladığı yardım ve destek hayati önem taşıyor" dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rahmetli Aliya İzetbegoviç'in emanetini muhafaza ettiğini ve Boşnaklara ve Bosna Hersek'e gerçek bir kardeş gibi yardımcı olduğunu vurgulayan İzetbegoviç, "Değerli Boşnaklar, sizleri oy kullanmaya ve Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemeye davet ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin kendisine ihtiyacı var. Ayrıca Boşnakların ve Bosna Hersek'in de kendisine ihtiyacı var" dedi. 

Balkan News