Ak Parti kurmaylarının nafaka mevzusunda her iki tarafı da mağdur etmeyecek bir düzenleme üzerinde çalıştığı, ömür boyu nafaka uygulamasının doğru olmadığını düşündükleri, nafaka ve boşanma davalarında yapılacak düzenlemelerin bu yıl içerisinde Meclis gündemine geleceği iddia edilmişti.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın, “Şu an nafaka gündemimizde yok, müzakere dahi etmiyoruz. Yeni dönemde bizim önceliklerimiz arasında nafaka konusu yok” ifadeleriyse müjdeli haber bekleyen nafaka mağdurlarını üzdü.

Cumhurbaşkanın sözünü yere düşürüyorlar

Süresiz Nafaka Platformu Kurucu Başkanı İlhan Ergincan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yaptığı açıklamaya nereden bakılırsa bakılsın vahim bir açıklama olduğunu belirterek, “5 yıldır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘süresiz nafaka adaletsizliğine son vereceğiz’ diye kamuoyuna açıklama yapıyor. Adalet Bakanı olarak siz bu son açıklamayla, cumhurbaşkanımızın sözünü yere düşürmüş, yıllardır ümitle çözüm bekleyen mağdurları da hayal kırıklığına uğratmış olmuyor musunuz” dedi.

Ergincan, "Evliliklerin azalıp boşanmaların arttığı bu dönemlerde sırf feminist kesime şirin gözükmek adına yapılan bu açıklamaların vicdanlarda ve ailede büyük yaralar açmaya devam etttiğine de dikkati çekerek, “Aileye zarar veren feministler ile birlikte hareket etmeniz onlarla birlikte aileyi yıkan kanunlara dur dememeniz, samimiyetsizliğinizi ortaya koymaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da ‘süresiz nafaka yoktur’ söylemleri ile ailenin ve mağdurların karşı tarafından yer almıştır” diye konuştu.
 

Yeni Akit/Resul Ekrem