Kongreye BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, BTP İstanbul İl Başkanı Muhittin Fuat Şengül, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Gökmen Güneş, DEVA Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ulaş İke, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Başarır, Türkiye Gençlik Partisi İstanbul İl Başkanı Yusuf Polat ve çok sayıda partili katıldı. Kongrede tek aday olan Muhittin Fuat Şengül, yeniden başkanlığa seçildi. Kongrede konuşan BTP Genel Başkanı Baş, ülkeyi bir araya getirebilecek tek duruşun bağımsız Türkiye duruşu olduğunu söyledi.

'KADININ SIĞINACAĞI LİMAN YOK'

Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Baş, “Her şeyimiz özelleştirildi. Şu milletin bir gecede cebindeki yüz lirası 50 liraya düştü. Bundan bir hafta önce yüzde 50 fakirleştik” dedi.

Kadına yönelik şiddetin sona ermesi için ev kadınlarının maaşa bağlanması gerektiğini ifade eden Baş, “Gün geçmiyor ki bir kadın cinayeti duymayalım. Bu tweet atmakla bitmiyor. Burada iki temel problem var. Birincisi bu ülkede kadınımızın bağımsızlığı yok. Bizim parti programımızda bulunan her ev hanımının ev hanımı maaşı alması gerektiğinin nedeni bu kadına yönelik şiddet olayını bitirmektir. Düşünün her ev hanımının bir geliri var. Anadolu’da çok ailemiz var. Kadınımız şiddete uğruyor ben nereye gideceğim diyerek evinde kalmaya devam ediyor. Çünkü o kadının sığınacak bir limanı sırtını yaslayacağı bir devleti yok. İş o kadınımıza bir şekilde sahip çıkmak zorundayız. Bu nasıl olur ona özgürlüğünü vererek. Ev hanımı maaşı verirsen bak bakalım o kadına el kaldırılabiliyor mu?” ifadelerini kullandı.