2013 yılında Brezilya'nın önde gelen eğitim kurumlarından Sao Paulo Üniversitesi'nin bahçesinde Guatemalaperformans sanatçısı Regina Jose Galindo'nun gerçekleştirdiği vücut performansı halen tartışma konusu olmaya devam ediyor. 

ÜSTÜNE İDRAR YAPILMASINI İSTEDİ

Çırılçıplak bir şekilde kendisini çembere alan kalabalığın ortasında tüm vücudunu kömürle boyayıp, bir yumru gibi kıvrılan Galindo'nun ortaya koyduğu performans buraya kadar normal karşılanırken, üzerine idrar yapılmasıyla garip bir hal almaya başlamıştı. Performansı izleyenlerin şaşkın bakışları arasında gerçekleşen olayın ardından 'Bu nasıl vücut sanatı performansı?' sorusu sorulmaya başladı. İki gönüllünün Galindo'nun üstüne rahat bir şekilde idrarlarını yapması dikkatlerden kaçmadı.

LATİN KADINLARIN UĞRADIĞI BASKIYI ANLATMAK İSTEMİŞ

Galindo'nun 'Taş' ismini verdiği performasın siyahi haklarıyla ilgili olmadığı, Latin kadınların uğradığı baskıyı anlattığı belirtiliyor. Galindo, ''Ben bir taşım hissetmiyorum; darbeleri, aşağılamayı, şehvetli bakışları, üzerimde cesetleri, nefreti. Ben dünya tarihinde bir taşım. Vücudum hareketsiz, taş gibi kömürle kaplı.'' ifadeleriyle performansını açıklıyor.