Genel Koordinatörümüz Bülent Deniz'in "Anadolu ve Kudüs'ün derin bağları" serlevhalı konferansına Ispartalılar yoğun ilgi gösterdi.

Isparta konferansı öncesi Mekke Kur'an Kursu Hafızlık Eğitim Merkezi'ni ziyaret eden Deniz, hafızlık eğitimlerini sürdüren gençlerle ve Kursun hamisi Halil İbrahim Hocaefendi ile bir araya geldi.

bülent deniz ısparta 3

bülent deniz ısparta

Genç hafız adaylarına Kudüs'ü, Haçlı işgalinden kurtaran "Hafız Yusuf"un hikayesini anlatan Deniz, "Sizler, 105 yıldır işgal altında olan Mescid-i Aksa'mızı özgürlüğü için mücadele eden günümüzün Hafız Yusuf Selahaddin Eyyubi'lerisiniz, bu motivasyonu kuşanın ve bu ruhla eğitimlerinizi tamamlayın" diye seslendi.

bülent deniz ısparta 2

Akabinde MTTB ve Burak Derneği'nin organize ettiği Kudüs Akademisi Konferansı'na geçen Deniz, burada da Haçlı Seferlerinden günümüze, Peygamberler Tarihinden yarına, Mescid-i Aksa'nın müslümanlar için derin anlamları üzerine sunumunu gerçekleştirdi.

kudüs konferans 1

"1917 yılından bu yana süren işgalin son 74 yılı Siyonist rejimin hegemonyası altında devam ediyor. Daha dün El Jazeera Muhabiri Şirin'i nasıl katlettiklerini gördük, öldürdüler yetmedi cenazesine bile saldırdılar, bölgede sadece Müslümanlara zulmedilmiyor, işte gördük Hristiyanlarda zulüm altında, yeryüzünün tüm erdemli insanları bir kez daha gördü ki Filistin meselesi ne bir arap sorunu ve ne de bir Müslüman sorunudur, insanlık sorunudur." sözeriyle son yaşanan gelişmeleri özetleyen Bülent Deniz, Iğdır'lı Onbaşı Hasan'dan, Gazze Muharebelerine bir çok tarihi olayı tarihi perspektiften dinleyicilerine aktardı.

kudüs konferans 3

Program hediye takdimi ve hatıra fotoğraf çekimiyle nihayete erdi.

Konferansların 3. Pazartesi yazar Yusuf Kaplan'la devam edecek.