Osmanlı Devleti'nin Kudüs'ten çekilerek, Filistin topraklarını işgalci manda yönetimine bıraktığı günün sene-i devriyesinde Göktürk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde anlamlı bir program yapıldı.

Bülent Deniz konferans 4

Kudüs faaliyetleri ve çalışmalarıyla tanınan, uzun yıllar Kudüs-ü Şerif'de gönüllü olarak rehberlik ve mihmandarlık yapan, 2017 Şubat ayında Siyonst rejim tarafından Filistin topraklarından deport edilerek, 10 yıl giriş yasağı konan Genel Koordinatörümüz ve Akit TV program yapımcısı/sunucusu Bülent Deniz, Göktürk Kız Anadolu  İmam Hatip Lisesi'nde Kudüs davamızı anlattı.

Bülent Deniz konferans 5

Dünden bugüne tarihi bir perspektifle, yaşanan gelişmeleri ve Kudüs'ün nasıl elimizden çıktığını tarihi örneklerle anlatan Deniz, 'Kudüs ve Anadolu'nun kopmaz bağları olduğunu ve Kudüs'ün Anadolu'dan korunduğunu, sadece Kudüs'ün değil, Medine-i Münevvere'nin ve Mekke-i Mükerreme'de Kabe'nin korunmasında, Anadolu insanının tarih boyunca oynadığı etkin rolü örneklerle anlattı.

"Yarının özgür Kudüs'ünün temellerini siz atacaksınız"

Haçlı Seferleri'nden, Selahaddin Eyyubi dönemine. Yavuz Sultan Selim Han'ın Kudüs'ü 30 Aralık 1516'da fethinden, son yüzyılda yaşanan Filistin dramına kadar birçok örnekle Kudüs tarihini özetleyen Deniz, "Siz İmam Hatiplisiniz. Sorunluluğunuz çok daha farklı, çok daha anlamlı. Yarının özgür Kudüs'ünün temellerinin atacak olan şanslı nesil siz olacaksınız." Sözlerini sarf etti. 

Daha sonrasında ise Deniz, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden verdiği örneklerle konuşmasını tamamladı.

Bülent Deniz konferans 3

Bülent Deniz'in konuşmasının ardından Göktürk Kız Anadolu  İmam Hatip Lisesi Müdüresi Ümmehan Tiryakioğlu, konferansa katkılarından dolayı Genel Koordinatörümüze hediyelerini takdim etti ve teşekkür etti.

Bülent Deniz konferans 2

Hediye merasiminin ardından ise program tamamlandı.