2021 yılının ilk Derin Gerçekler programı yine birbirinden önemli gündem konularının değerlendirilmesine sahne oldu. Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak ve  Genel Koordinatörümüz Bülent Deniz, ‘Yağmur ve kuraklık’ üzerinden çok kritik bir soru sordu: “Aramızda Hiç mi Duası Makbul Olan Yoktur?”

Bülent Deniz sözlerine şöyle başladı:

“Biz 3 hafta önce bütün Türkiye genelinde, Müslümanlar olarak, Cuma Namazı sonrası Yağmur duası yaptık. Ve binlerce camide, yüzbinlerce Müslüman bu duaya amin dedi. Aradan 3 Cuma geçti ve istanbul’da halen kayda değer, gönülleri ferahlatan bir yağmurla karşılaşmadık.” Diyerek Dilipak’a şu soruyu yöneltti: “Geçen Cuma namazı çıkışı bir hacı amca şöyle dedi! Milyonlar dua ettik! Aramızda Hiç mi Duası Makbul Olan Yoktur?”

‘’O ELE RAHMET YAĞMAZ! GAZAP YAĞAR!’’

Soruyu cevaplayan Dilipak ise önümüzdeki günlerde çıkacak olan dua kitabı üzerinden örnek vererek sözlerine başladı. “Allah isteyin vereyim diyor. Neden vermiyor? Çünkü dualarımız Allah’a ulaşmıyor.” İfadelerini kullanan Dilipak, Dua etmek için 3 şeyin maddi ve manevi temiz olması gerektiğini söyledi.

Dilipak “Ellerin, dillerin ve kalbin hem necasetten, hem de hadesten tahir olması gerekiyor.” Sözlerinin sarf etti.

İfadelerine devam eden Dilipak, “Bu eliniz rüşvet alırken, bu eliniz hırsızlıkla kirlenmişken Allah’a elinizi uzatırsanız, o ele rahmet yağmaz. Gazap yağar!” dedi.

İşte Dilipak ve Deniz’in İstanbul’da ki kuraklığı ve Yağmur Duası’nı konuştukları o çarpıcı anlar: