17 Ağustos 1999 depreminin ardından 22 yıl geçmesine rağmen halen acısı unutulmadı. Türkiye'nin hafızasında derin bir yara bırakan depremin etkileri henüz silinmiş değil.

'DEVLETİN YAPAMADIĞINI İKİ ÇOCUK YAPTI'

17 Ağustos Depremi sonrası kameralara konuşan bir vatandaş, ''Biz günlerce burada kurtarılmayı bekledik ama maalesef bırakın kurtarılmayı hayatımızı idame ettirebilmek için bile destek alamadık. Hayatımda hiç unutmam iki delikanlının yaptıklarını, küçücük bir sandalla buraya bize ikmal getirdiler. Çay, ekmek, karpuz, battaniye o küçücük sandala doldurmuşlar. Kürek çeke çeke canları çıkmış. Devletin yapamadığıni iki çocuk yaptı iki çocuk.'' ifadelerini kullanmıştı.

ECEVİT'İ UYANDIRMAYA KIYAMAMIŞLARDI!

Dönemin Başbakanı Bülen Ecevit'i yardımcıları uyandırmaya kıyamazken, Ecevit, deprem haberini saatler sonra almıştı. Bölgedeki altyapı tamamen çökerken, Başbakan Ecevit yaptığı açıklamada, birçok yerle telefon bağlantısının kurulamadığını ve gereki hasar tespitinin henüz yapılamadığı şeklindeki skandal ifadeleriyle döneme damgasını vurmuştu.

2021'DE DEVLET NE YAPIYOR? YANGIN, SEL, DEPREM...

1999 depreminde yaşananları anlatan vatandaşın ardından şimdilerde ise Türkiye felaketlerle uğraşırken hiçbir vatandaş yalnız, aç, çaresiz kalmıyor. Devlet tüm imkanlarıyla vatandaşının yanında olmaya devam ediyor.