Burak Elmas'ın açıklamaları şu şekilde;

Ben seçim sürecine saygı duyarak ön plana çıkmadım. İbra konusunda bugüne kadar hiç konuşmadım. Bugün kamuoyunu açık bir şekilde bilgilendirmek istiyorum. Gösterdiğimiz nezaket yanlış anlaşıldı. Genel Kurulumuz sonucunda yönetim kurulumuz idari yönden ibra edilmedi. Sunduğumuz bütçede kabul edilmedi. Üyelerin karşısına çıkarak, Aklanmamak durumunda 30 gün içinde Olağan Genel Kurulu yapılacağını paylaştık. Bütçe onaylanmayınca normalde genel kurul tutanaklarını beklememiz gerekir ama bütçesiz Galatasaray'ın önünü açmak üzere 23 Nisan, 30 Nisan'a seçim kararı aldık.

Seçimle ilgili kararlar ilgili kişilerle paylaşıldı. Bütün savunmalar, benim onayım gerekmeksizin onların uygun gördüğü şekilde mahkemelere sunuldu. Kulüp avukatlarımıza tedbir kararının ret kararı geldi.

"Bizim böyle bir talebimiz yoktu"

Açılan dava ile ilgili tedbir kararı verildi. Çarşamba günü acil olarak yine ortak yürüttüğümüz komisyonun aldığı kararla itiraz edilerek duruşma istendi. Bütün itirazlar aynı anda yapıldı. Mahkeme cuma günü tedbir kararını kaldırdı. Tedbir kararının sonunda, bizim talebimiz olmamasına rağmen, bizim seçilme hakkımız konusunda da bir karar verilmiş. Bizim de istersek seçime girebilmemiz konusunda karar verilmiş. Bizim böyle bir talebimiz yoktu. Adaylarla tedbir kararı kalktıktan sonra görüşme yaptık. 30'una kadar herhangi bir engel olup olmayacağını sorduk.

Geçmişte alınan kararlara göre böyle bir kararın çok çok düşük olduğu söylendi. Adaylara şu da söylendi, eğer arzu ederlerse yeni bir karar alarak tekrar dava açılamayacak şekilde, seçim ilan edebilmek konusunda görüşleri sorulduğunda mevcut seçimin devam etmesi kararını aldılar biz de bu karar uyduk.

Bu tedbir kararı kalktıktan sonra üyemiz istinaf başvurusunda bulundu. Ne enteresandır ki, bizim herhangi bir bilgimiz yokken, 4 civarı istinaf mahkemesinin almış olduğu iddia edilen karar olduğu açıklandı. Avukatlarımız böyle bir kararın olmadığını söylediler. Bunu kim servis ettiyse bu kadarı biliyordu. 

"Biz bu davanın sonucunu bu sabah öğrendik"

Bu karar sonrasında ciddi bir linç başladı. Bizim istinaf kararının hızlı çıkması için hamle yaptığımızı söylediler. Avukatlarla konuştuğumuzda böyle bir başvuruda bulunmadıklarını söylediler. Daha sonra bu kararın benim tarafımdan aldırıldığı yönünde kampanyalar başlatıldı. Biz bütün bunlarla uğraşırken herhangi bir karar elimize ulaşmadı. Biz bu davanın sonucunu bu sabah öğrendik. Adaylarımızla konuşup onlara böyle bir durum olduğunu, bu durumun da bizi de içeri çekmeye çalıştıkları bir süreç olduğunu söyledik.