Burdur Ulu Cami'deki dün cuma namazı sırasında bir kadın camiye girerek "Burada dünya kadar emekli var ve biz açız" diye isyan etti. Vaazın camiler arası merkezi sistemle yayınlanmasından dolayı kadının sesi tüm camilerde cemaat tarafından duyuldu. Sosyal medyada büyük ses getiren olayın provokasyon olduğu anlaşıldı.

ALKOLLÜYMÜŞ

"Burada dünya kadar emekli var ve biz açız" diye bağraın kadının birahanede çalıştığı ve ayrıca babasından yetim maaşı aldığı ortaya çıktı. Provokatör kadının olay sonrası yapılan testte 2.32 promil akollu çıktığı öğrenildi. Yasal sınır 0,5 promilin yaklaşık 5 katı.

BURDUR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Görüntlerin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından Burdur Valiliği konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ''21/01/2022 tarihinde İlimiz Merkez Ulu Camii’nde Cuma Namazı öncesi vaaz esnasında Z.D. isimli kadın bir vatandaşımız cami içerisinde cemaate hitaben bazı söylemlerde bulunmuştur. Adı geçen ile ilgili yapılan incelemede; Z.D. isimli vatandaşın olay anında alkollü (2.32 promil) olduğu tespit edilmiş, vatandaşın tedavi ve ihtiyaçlarının karşılanması için Valiliğimizce gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."