Son günlerde FETÖ'nün siyasi ayağının araştırılması konusunda yürütülen tartışmaların hemen akabinde Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, AK Partili Kocaeli milletvekillerini zan altından bırakan açıklamaları dikkat çekti. Söz konusu açıklamalarla kim ve kimler bu süreçte hedef haline getirilmeye çalışılıyor?

MUHALEFETİN ÇIKIŞIYLA PARALELLİK GÖSTERİYOR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "FETÖ'nün siyasi ayağına dokunulmadı" yönündeki açıklamalarından hemen sonra, adı FETÖ ile mücadelede "büyük başarılar elde eden savcı" olarak geçen ama Muhsin Yazıcıoğlu Suikastı davasına 15 Temmuz Darbe Girişimi'nden 15 gün önce takipsizlik vererek dikkatleri üzerine çeken ve şu anda Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı olan Habib Korkmaz, 2019 yılının değerlendirme toplantısında bir araya geldiği basın mensuplarına yaptığı açıklamalarda büyük bir skandala imza attı."FETÖ mensuplarını himaye ediyorlar ama ben direniyorum" algısı oluşturdu.

SKANDAL NASIL BAŞLADI?

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, 2019 yılını değerlendirme toplantısı yaparak basın mensuplarıyla makamında bir araya geldi. Basın mensuplarına yaptığı açıklamada 2019 yılında FETÖ ile mücadeleyi değerlendiren Korkmaz, bir FETÖ şüphelisi çaycı için AK Partili bir milletvekilinin; "FETÖ şüphelisini serbest bırak" diyerek kendisini aradığını belirterek olayı şöyle aktardı:

Bir çaycı hanım kamu kurumunda çalışıyor, soruşturma açılmış. Biz soruşturmasını yaptık. Bize FETÖ bağlantısı olmadığı söylendi. Biz araştırdık, detaylı araştırma yaptık. Kadının iki tane katılım hesabı açtığını öğrendik. Yurtdışından gelen para ile FETÖ talimatı ile bankada tuttuğunu tespit ettik. Savunması ile dosyasında bilgiler örtüşmedi” dedi. Kadının savunması boşa düştü. Örgüte yardım olduğunu düşündük ve davayı açtık. Vekil Bey davanın yanlış açıldığını, suçlamayı hak etmediğini söyledi, biz delillerle çalışıyoruz. Kusura bakmayın dedik. Nasıl tanıklık için başvuracak. Kendisi basına beyanat verdi. Tanıklık yapmak isterse yapabilir. Bu para hareketi ile ilgili bilgisinin olması mümkün değil. Mahkemenin araştıracağı husus kasıt var mıydı? Bunu mahkeme yapacak. Biz yeterli şüphe varsa dava açıyoruz”

Başsavcı Korkmaz'ın Kocaeli basınına yaptığı açıklama:

Kocaeli yerel basınına açıklamalar yapan başsavcının açıklamaları, kısa bir süre içinde ODA TV'ye servis edildi. 

PEKİ SAVCI'NIN İDDİALARI DOĞRU MU? O ÇAYCI KADIN FETÖ'CÜ MÜ?

Gündeme bomba gibi düşen iddiaların ardından yapılan araştırmalarda dikkat çekici detaylara ulaşıldı. Başsavcının FETÖ'cü olduğunu iddia ettiği çaycı kadın, hakkındaki davadan 3 ay önce beraat etmiş. Başsavcı Korkmaz, hakkında iddialarda bulunduğu çaycı kadından özür dileyecek mi? Kocaeli AK Parti milletvekillerini itham eden başsavcı, bundan sonraki süreçte ne yapacak?

İşte İstinaf Mahkemesinin çaycı kadın hakkında beraat kararı verdiği resmi evraklar:

Habervakti