AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Büyükçekmece'deki usulsüzlüğü şöyle dile getirmişti:

USULSÜZ SEÇMEN KAYDI GERÇEKLEŞMİŞ

Bu 'İstanbul seçimleri en şaibeli seçimdir' dedik. Birçok belge size gösterdik. Birçok bilgi, belgeden bahsettik. Şu an ilk kez telaffuz edeceğiz. Daha arkada çok konuşacaklarımız var. Biz İstanbul’da şaibe var derken rastgele söylemiyoruz. Büyükçekmece’de bir seçmen kaydı usulsüzlüğü yapıldı. Çalışan birisi ilçe nüfus müdürlüğü nezdinde çalışmaya başlıyor, sonra bir şeyler oluyor. Bazen, başkalarının yazdıklarına, bazen henüz ruhsatı alınmamış binalara usulsüz seçmen kayıtları yapılmış. Şu anda 2 kişi tutuklu. 5 belediye başkan yardımcısının ifadesi alınmış. Birilerinin resmi ikametgahına usulsüz seçmen kaydırıyor, oradaki olması gereken seçmen de düşüyor. Bunu biz nereye koyacağız? Biz Büyükçekmece’yi 4 bin 200 oyla kaybettik. Buradaki büyükşehir oylarını ne yapacağız? Belediye başkanının çok yakınındaki kişiler varsa, bu iş 2007’den beri yapılıyor ise biz buna ne diyeceğiz? 

MEMUR OLMAYANLAR SANDIK BAŞKANI YAPILDI

Mülki idarenin içinden 1 540 kişi alınıyor. Ancak bunun dışında 642 kişiyi sandık başlarına yerleştiriliyor. Toplam sandık sayısı 1093. Verilen sayı 3 bin 124. Seçim kurulu 642 kişiyi dışarıdan yerleştiriyor. Bu sayılar Maltepe ilçesindendi. Büyükçekmece'de de 284 kişi listenin dışından alınıyor. Çok garip. Oysa kanun o listeden yapar. Bu listenin içinde bu listede olmayanlar var. Bu listede memur olmayanlar var. Bu listede il dışından olanlar var. Bu ilçede ilçe dışından olanlar var. Görev yapamayacaklar olanlar var. Belediye işçileri var. Bu kadar şey üst üste nasıl gelir? Bütün ilçelerde var ve rakamlar var. Bunun adı şaibe olmaz da ne olur?

CHP'DEN AÇIKLAMA YOK

Konuyla ilgili CHP'den henüz bir açıklama yapılmazken; YSK, AK Parti'nin 'Büyükçekmece'deki seçimler için yaptığı iptal başvurusunu kabul etmedi. 6. kez belediye başkanı seçilen Hasan Akgün, mazbatasını geçtiğimiz günlerde YSK'dan aldı.