Tarihi Ayasofya Camii'nin elektrik faturalarını ödeyen gizli kahramanlar kameraya yakalandı.

Bursa Camilerdeki güvenlik kameraları bugüne kadar ya ayakkabı hırsızlarını yada yardım kasasını çalan hırsızları görüntüledi. Ancak Bursa'nın UNESCO'nun geçici miras listesinde bulunan İznik ilçesinde tam tersi oldu. Kameralar bu sefer hırsızları değil namaz kıldıktan sonra kimseye farkettirmeden caminin 2 adet elektrik faturasını alıp ödeyen 2 kahramanı görüntüledi.

UNESCO'nun geçici miras listesinde bulunan İznik ilçesindeki tarihi Ayasofya Camii'nde namaz kılan iki hayırsever vatandaş, ayakkabılığın üzerinde duran biri 800 TL diğeri ise 1700 TL olan iki adet elektrik faturasını gizlice yanlarına aldı. 2 hayırseverin daha sonra iki elektrik faturasını ödediği ortaya çıktı. Elektrik faturalarının nasıl ödendiğini araştıran cami imamı Mahmut Şahin, caminin güvenlik kameralarını incelediğinde hayırsever 2 kişinin faturaları aldığını farketti.

İzlediği görüntüler karşısında şaşırıp, duygulanan cami imamı Mahmut Şahin şunları söyledi, "Bizim elektrik faturaları ayakkabılık üzerine konuyor. Elektrik faturalarının yerinde olmadığını gördük ve nereye gittiğini merak ettik. Kamera kayıtlarını incelediğimizde ibadetini yaptıktan sonra iki kişinin faturaları aldığını gördük. Büyük bir mebla olmasına rağmen bu kahramanlarımız mevzu bahis din, bayrak ve ezan olduğu zaman millet olarak maddi ve manevi neler yapabileğimizi bize gösterdiler. Mevlam sayılarını çoğaltsın. Kendilerine şükranlarımı arz ediyorum teşekkür ediyorum" diye konuştu.