Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Dr. Canan Karatay, Ferda Yıldırım’ın YouTube kanalına konuk oldu. Karatay, sağlıklı yaşam hakkında önemli açıklamalar yaptı.

KİMYASALLAR DNA’MIZI BOZUYOR

DNA’mızı bozan kimyasallardan uzak durmamızı öneren Prof. Dr. Canan Karatay, deterjanlar konusunda uyarılar yaptı.

“Deterjan ve dezenfektanlarda bulunan kimyasallar vücuttaki hücrelerin DNA’sını bozuyor. Bütün hastalıkların temelinde de vücuttaki DNA’nın bozulması var. Bu nedenle deterjanları çöpe atın. Çamaşırları sodyum bikarbonat ile yıkayın. Bulaşıkları da makinede değil normal sabunla yıkayın. Evde kullanılan temizlik malzemeleri sadece çarşaflarda vs. kalmıyor, havaya da karışıyor ve biz bunları soluyoruz, vücut o zehir içeri girmesin diye burnu tıkıyor. Vücut kendini böyle koruyor."

“İŞLEM GÖRMÜŞ TUZLAR ZEHİRDİR”

Tuz ve yağ olmadan antikorun oluşmayacağını da söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, “Tuzdan korkmalı mıyız?” sorusuna şöyle cevap verdi:

“Bir kere işlem görmüş tuz, tuz değildir! Tamamen kimyasal dolu bir şey. Esas tuz kaya tuzudur veya temiz denizlerden elde edilmiş deniz tuzudur. Bu tuzlar birçok mineral içerir. Ancak işlem gören tuzlarda mineraller yok olur. İçinde akması için alüminyum ve ağartıcılar vardır. Bu tuz zehirdir. Kristal kaya tuzları ülkemizde kolaylıkla bulunuyor. Kesinlikle zehir değildir. Günlük bir tatlı kaşığı kadar kristal kaya tuzu tüketilmelidir. Hücrelerin çalışması ve sinir sisteminin çalışması için tuz kesinlikle gereklidir.”

“ZEYTİN YOKSA KÖLE OLURUZ”

Müsilajın sebeplerinden birinin suya akan tonlarca dezenfektan olduğunu söyleyen Karatay, susuz, tuzsuz ve mineralsiz bir hayatın mümkün olmadığını dile getirdi. İyotun mikropları öldürdüğünü söyleyen Karatay, zeytinin ise stratejik bir ürün olduğunu zeytin olmazsa köle olunacağını belirtti.