Tahliye olmalarının ardından gönderilen özel jetle ülkelerine dönen çift, geçen 11 Kasım’da Çamlıca Kulesi’nden Erdoğan’ın konutunu görüntüledikleri iddiasıyla garson tarafından polise ihbar edilmiş ve Türk rehberleri İhsan A. ile birlikte tutuklanarak cezaevine konulmuştu. İsrailli çiftin, Erdoğan’ın konutunun fotoğrafını ‘aile’ adını verdikleri mesajlaşma grubunda anlık paylaştıkları iddia edilmişti.

Erdoğan’a teşekkür

Mordi ve Natali Oknin çifti ile yanlarında bulunan İhsan A. 10 Kasım’da gözaltına alınmıştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen şüpheliler 12 Kasım’da  "Siyasal ve askeri casusluk” suçundan tutuklanmıştı.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Dışişleri Bakanı Yair  Lapid, Türkiye’de tutuklanan İsrailli çiftin serbest bırakılması üzerine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. İsrail hükümetinden yapılan yazılı açıklamaya göre İsrailli çift serbest bırakıldıktan sonra ülkelerine döndü. Açıklamada, İsrail Başbakanı Bennett ile Dışişleri Bakanı Lapid’in, “Türkiye Cumhurbaşkanı ve hükümetine iş birliği için teşekkür ediyor ve çiftin  evlerine dönmesini dört gözle bekliyoruz” ifadeleri yer aldı. Başbakan ve Dışişleri Bakanı, ayrıca bu “zor zamanda sabır  gösterdikleri ve Dışişleri Bakanlığı ile koordinasyonu için Oknin ailesine ve  Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’a çabalarından dolayı” teşekkürlerini iletti.