Prof. Dr. Ahmet Ercan, Radyo Sputnik'te, kamuoyunun yakından tanıdığı bir diğer isim olan Celal Şengör'e deprem yorumları nedeniyle tepki gösterdi. Celal Şengör'ün 1999 depreminden sonra 3 gün içinde İstanbul’da büyük bir deprem olacağını, büyüklüğünün ise 9,5 olabilileceğini iddia ettiğini hatırlatan Ercan, Şengör'ün uzmanlığı dışında değerlendirmeler yaptığını savundu.

"3 gün içinde 9.5 deprem olacak dedi"

Ercan Şöyle konuştu:

“Celal 1999 depreminden sonra 3 gün içinde İstanbul’da büyük bir deprem olacak, büyüklüğü 9,5 olabilir diyen kişidir.

Daha sonra 3 gün içinde olmadı, 3 hafta içinde olacak dedi o da olmadı, 3 ay içinde dedi o da olmadı. Sonra da ilk 10 yılda dedi o da olmadı. Şimdi de 2030 yıllarında olur bu deprem diyor.

"Celal büyük deprem taraftarıdır"

Gerçek bir bilim dalı değildir bu. Bir tasarı geliştiriyor ama bunun bir veri tabanı yok. Celal genellikle büyük deprem taraftarıdır.

"İstanbul'da deprem olsa da yıkıp geçse"

Hatta bir gün karşılaştık. ‘İstanbul’da şöyle yakışıklı bir deprem olsun her tarafı yıksın geçirsin bu şehri yeniden kuralım’ dedi bana.

Böyle şey olur mu bütün insanlar ölecek dedim. ‘Temizlensin ya’ dedi. Sonuçta Celal böyle halüsinasyonlar görür deprem üzerine.Sürekli olarak uçlarda durur. Kendi bilimsel alanında da böyle birici Celal."