Demokrat Parti Milletvekili Cemal Enginyurt ve gazeteci Latif Şimşek'in katıldığ TV100'deki Gündeme Dair programında Enginyurt'un Latif Şimşek'in üzerine yürümesinin ardından programa ara verildi.

DEMİRTAŞ TARTIŞMASI FİTİLİ ATEŞLEDİ

HDP eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluk süreci hakkında tartışılırken Latif Şimşek, "Bu ülkenin istinafı var, Yargıtay'ı var, Anayasa Mahkemesi var... Bu ülkenin savcısını da, hakimini de, istihbaratını da, polisini de bu kadar küçümseyemezsiniz." dedi. Şimşek'e sinirlenen Enginyurt, "Küçümseyemezsiniz derken... Ya bırakın bu savunuculuk işlerini. Polis de bizim, devlet de bizim." karşılığını verdi. Yaşanan bağırışmaların ardından Enginyurt, Şimşek'in üstüne yürüdü.

SUNUCU ÇARESİ KALDI, ARAYA KONUK YORUMCU GİRDİ

Program sunucusu Pınar Işık Ardor'un araya girme çalışmalarının başarısız olması nedeniyle programın konuklarından Araştırmacı-yazar Doğan Çağlar ikili arasına girerek tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Bu anlarda önce konukların mikrofon sesleri, ardından da yayın kesildi.

"ENGİNYURT'UN KORUMASI ŞİMŞEK'İ DARP ETTİ"

Yayına geri dönen programda Enginyurt ve Şimşek'in olmadığı görüldü. Program sunucusu Ardor, "Cemal Enginyurt ve Latif Şimşek farklı fikirde olabilirler ama fikirler tartışır. Biz bu programları bunlar için yapıyoruz. Ekranlara maalesef kötü görüntüler yansıdı. Bunun ardından biz stüdyoda daha kötü görüntüler yaşadık. Enginyurt'un koruması gözümüzün önünde Şimşek'i darp etti. Konu yargıya intikal ettirildi. Şiddetle kınıyoruz bunu. Latif Şimşek de biraz toparlandıktan sonra yayına gelecek. Hepinizden özür diliyoruz." ifadelerini kullandı.

KANALIN KAPISINA POLİS DAYANDI

Programın konuklarından CHP eski milletvekili ve Korkusuz Gazetesi Yazarı Barış Yarkadaş ise kanalın kapısına polis geldiğini belirtti.