Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Tele 1’de ekrana gelen “Türkiye Nereye” programında Sezgin Tanrıkulu’na yüklendi. Sözde Ermeni 'soykırım' paylaşımı nedeniyle Tanrıkulu’na tepki gösteren Cemal Enginyurt, “Dönüp dolaşıp bu milletin tarihini kavgasını yeniden canlandırmaya çalışıyorsunuz." yüklendi.

"GENÇ YAŞIMDA HAPSE DÜŞTÜM"

“Genç yaşımda hapse düştüm. Bugün geldiğim noktada ise mevzubahis vatansa gerisi teferruattır diyorum." diyen Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, "Birlik ve beraberlik içerisinde bu ülkenin ümidini yeşerelim. Konuşmalara bak ya” ifadelerini kullandı.

"BU ÜLKEDE AÇLIK VAR SEFALET VAR"

Demokrat Partili Cemal Enginyurt, “Bu ülkede açlık var sefalet var. Bu memlekette insanlar intihar ediyor. Bunları konuşup anlatmak gerekirken dönüp dolaşıp öyle bir malzeme veriyorsunuz ki birilerinin ellerine, yazık günahtır. Emin olun verdiğimiz emeğe acıyoruz.” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sözde ermeni soykırımının 107. yılında Sezgin Tanrıkulu, sosyal medya hesabından “107 yıl önce #24Nisan1915’te yüzlerce Ermeni aydını İstanbul’da gözaltına alınıp, Çankırı, Ayaş, Ankara’ya sürüldü ve zorla kaybedildi. Kötülüğün miladı ile olan bu tarihle yüzleşmeden gerçek adalet sağlanamaz” açıklamasında bulunmuştu.