Türkiye Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6'lık deprem felaketiyle sarsıldı. 30 binden fazla vatandaş hayatını kaybederken binlercesi de yaralandı.

10 ili yerle bir eden deprem felaketi sonrası tüm Türkiye tek yürek oldu. Bölgeye ülkenin her noktasında yardımlar gönderildi, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Enkaz altından saatler sonra kurtarılan vatandaşlar hem kurtarma ekiplerinde hem de vatandaşlar da büyük sevince neden oldu.

Muhalif cephede ise yürütülen çalışmaları hedef alan yalan haberler ve açıklamalar gelmeye devam ediyor. CHP'ye yakınlığı ile bilinen sözde İlahiyatçı Cemil Kılıç, katıldığı bir canlı yayında, depremde enkaz altından vatandaşları çıkarırken 'Allahu Ekber' demenin yasa dışı örgüt propagandası olduğunu iddia etti. Kılıç "İslamı bir ideolojik harekete çevirenlerin sloganı, dini bir sözden siyasi bir söze çevrildi Allah’u Ekber sözü" ifadelerini kullandı.

Cemil Kılıç, canlı yayında şu cümleleri sarf etti;

"Savaşta cihat ediyorsun orada Allahu Ekber diyebilirsin. Namaza başlarken Allahu Ekber diyorsun ama sevindirici bir olay olduğunda Elhamdülillah denir. Peki niye bunlar tekbir getiriyor, çünkü bu siyasal İslamcılığın bir sloganı haline getirildi. İslam'ı bir ideolojik harekete çevirenlerin sloganı, dini bir sözden siyasi bir söze çevrildi Allahu Ekber sözü. Orada bu sloganı atanlar örgüt propagandası yapıyor. Namaz kılarken, kurban keserken bunu söyleyemeyiz ama yıkıntı altından birini kurtarıyorsun Allahu Ekber diyorsun apaçık propaganda, hatta yasa dışı örgüt propagandası yapıyor."