Daha önce 15 Temmuz ihaneti hakkında 252 şehidimizi ve 2 bin 700’den fazla gazimizi hiçe sayarak FETÖ’yü aklama girişiminde bulunan HDP/Yeşil Sol Parti'nin Diyarbakır 3'üncü sıra milletvekili adayı gazeteci Cengiz Çandar'dan skandal bir açıklama daha geldi.

"ADAYLIK TEKLİFİNİ MİTHAT SANCAR YAPTI"

Gazete Duvar'a konuşan Çandar adaylık önerisini kendisine Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın getirdiğini söyledi.

"TÜRK’ÜM AMA RUHEN KÜRDİSTANİYİM"

Adaylık sürecinde yapılan teklifle ilgili Çandar, Mithat Sancar'a “Neresi var aklınızda?’ diye sordum. ‘Kürt illerinden’ yanıtını alınca çok sevindiğimi söyledim. Bir gerçeği ifade ederek ona dedim ki, ‘Ben etnik olarak Türk’üm ama ruhen Kürdistaniyim.’ Diyarbakır adayı olacağımı öğrenince olağanüstü sevinmiştim. Kürdistani ruh halinin içinde Amed özellikle benim için çok anlamlı ve değerliydi” dedi.

Bahçeli'den 'DEM' tepkisi: Kapatma davası açılması vatana namus borcudur Bahçeli'den 'DEM' tepkisi: Kapatma davası açılması vatana namus borcudur

PKK'LI TERÖRİSTİN ÖLÜMÜ İÇİN "İÇİM YANDI" DEMİŞTİ

Çandar, Gezi olayları sırasında "Kırmızı fularlı kız" olarak tanınan PKK'lı Ayşe Deniz Karacagil'in operasyonla etkisiz hale getirilmesi hakkında "Kırmızı Fularlı Kız, Gezi'nin içimizi ısıtan en güzel gülüşlü meleği, Rakka önünde toprağa düşüp yıldızlara yükselerek içimizi yine yaktı." demişti.