Ceset tüccarı kardeşler 4 milyon dolar kazanmış!!

Amerikalılar ceset hırsızı kardeşlerin haberiyle şokta.

ABD’nin Philadelphia eyaletinin Pennsylvania şehrinde cenaze evi sahibi Louis (65) ve Gerald (48) Garzone kardeşler dün en az 244 cesedin çalınıp parçalanmasının sorumlusu olarak yargı önüne çıktı.

Kardeşlerin cesetleri, ülkede diş implantları, diz ve kalça nakli için medikal şirketlere parçalayıp sattığı ortaya çıkarken bu vahşetten dört yılda 4 milyon dolar gelir elde ettikleri belirlendi.

ONBİNLER RİSK ALTINDA

Garzone kardeşler suç işlemeye 2004’te Philadelphia’daki Biomedical Tissue Servis’ten ismi açıklanmayan bir grup doktordan kadavra kesme dersleri alarak başladığını itiraf etti.

CNN’e konu olan ikilinin New York, New Jersey ve Pennsylvania’da işbirliği yaptığı kliniklerle ilgili de soruşturma başlatıldı.

Olay, işbirlikçi bir doktorun Lee Cruceta adlı hemşire sevgilisinin itirafıyla geçtiğimiz ay ortaya çıkarken cesetlerden alınan parçaları taşıyan kişilere hiv, hepatit gibi bulaşıcı hastalıklara ilişkin testler yapılacağı öğrenildi. Philadelphia Mahkemesi, en az 13 bin diş implantı hastasının risk altında olduğunu duyurdu.

İTİRAFÇI HEMŞİRE HAPİS YATACAK

Tüyler ürperten vahşetin kaynağı olarak Philadelphia’daki Biomedical Tissue Servisi’nden bir grup doktor gösterilirken, olayı itiraf eden hemşire Lee Cruceta da yargılanıyor.