Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, düzenlediği basın toplantısının bitiminde, Yusuf Demir hakkında gelen bir soruya cevap verdi. Siyah-beyazlı yönetici, "Yusuf Demir ile ilgilendik. Yabancı sayıldığı için vazgeçtik" açıklamasını yaptı.

Öte yandan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek kısa bir süre önce "Yusuf Demir bizim evladımız, bizim vatandaşımız. Türk futboluna, Türk Milli Takımı'na kazandırmak için de elimizden gelen çalışmayı yapacağız. Başladık zaten, yapıyoruz" şeklinde konuştu.

yusuf demir

YUSUF DEMİR KİMDİR?

2 Haziran 2003'te Viyana'da doğdu. 10 numara mevkiinde oynayan Türk asıllı Avusturyalı futbolcudur. Aslen Trabzonludur. Süper Lig takımlarından Galatasaray'da forma giymektedir. 9 Temmuz 2021'de 500 bin Euro bedelle 1 sezonluğuna Barcelona'ya kiralandı. 10 milyon Euro satın alma opsiyonu bulunuyor. 18 yıl 80 günlük olan Yusuf, Athletic Bilbao deplasmanında 62. dakikada oyuna dahil olarak Messi'den sonra Barcelona formasıyla La Liga'da forma giyen en genç oyuncu oldu. 13 Ocak 2022 tarihinde Barcelona ile olan sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi ve kulübü Rapid Wien'e geri döndü. 7 Eylül 2022 tarihinde Galatasaray, oyuncu ile transfer görüşmelerine başlandığını duyurmuştur. Türk asıllı Yusuf Demir, Avusturya milli futbol takımını tercih etti ve Mart 2021'de davet aldı.