Son yıllarda artan Türkiye’ye göç eden mültecilerin ciddi bir bölümünün oy kullanacağı iddiası gerçekmiş gibi kürüklenmeye devam edilirken CHP'den iddiaları yalanlayan bir açıklama geldi.

SADECE TÜRK VATANDAŞLARI OY KULLANABİLİR

Oy kullanma hakkı, yalnızca Türk vatandaşlığına hak kazanmış mülteciler için geçerli olabiliyor. Vatandaşlık şartı gerekmesine rağmen, konuyla ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmaya devam ediyor.

Kılıçdaroğlu: Öyle bir tehlike yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz ağustos ayında konuya ilişkin konuşmuş, toplumdaki büyük bir yabancı kitlesinin oy kullanacağı söylentisinin asılsız olduğunu belirtmişti. "Şu anda öyle bir tehlike görünmüyor, veriler var, kaç yabancının oy kullanacağını biliyoruz." diyen Kılıçdaroğlu, 400-500 bin kişi gibi yüksek bir rakamın olmadığını vurgulamıştı.

Bir CHP'li isim daha iddiaları yalanladı

CHP'li Bülent Tezcan iddialarla ilgili, “Seçmeni ürkütmemek lazım. Yani milyonlarca Suriyeli seçmen yok şu anda. Yüz binlerce Suriyeli seçmen de yok. Vatandaş şöyle bir endişeye kapılmasın, 'Biz sandığa da gitsek 6 milyonu getirmişler, bunları götürüp oy kullandıracaklar, biz bu seçimi alamayız' endişesi tehlikeli bir endişe. Böyle bir şey yok.” açıklamasında bulundu.