Sosyal demokrasiyi, Kemalist 6 oka yeğleyen ve parti programı değişikliği ile 6 okun içeriğini değiştirmeye ve anlamlarını boşaltmaya yönelik bir görevli olarak çalışan Kılıçdaroğlu; şimdi de “Eşit Yurttaşlık” adında safsata bir söylemle AVRUPA YEREL ÖZERKLİK şartının tüm federatif yönetim maddelerini, parti ümmetine benimsetmek ve çaktırmadan program yolu ile onlara kabul ettirmeye çalışıyor.

Ulus devlet yönetimlerinde Yerli ve Yerel kavramlarının ne kadar Millici olduğu tartışılır ancak “federatif yurttaşlık ve yerli özerkliğinin” Türkiye sosyolojisi ve jeopolitiği açısından zorlama bir talep olduğunun bilincinde olunması gerekirdi.

YCHP Ümmetçiliği ya da sosyal demokrasi ümmetçileri; Kemalizm’i bu açıdan bir ideoloji olarak görmüyorlar. Kemalist seçmen mahallesinde Sosyal demokrasi satılmaz.

Bu batıcı put severlerin CHP’den ayrı bir sosyaldemokrat parti kurmaları gerekirdi. Buna gözleri yemeyen parti üst yönetimi ile yerleşik Kemalist seçmen arasında doğal olarak bir problem doğmuştur. Bu yol ayrımı yapısal ve ideolojik bir özellik göstermektedir.

Dolayısıyla, YCHP üst yönetiminin başına gelecekler aslında dikkat edilmezse her partinin başına gelecek türden.

Kemalizm, “sosyal demokrasi” manzumesi üzerine sürülen bir krema değildir.

Sosyal demokrasi ise Küreselci Emperyalizmin sol tarafını temsil eden bir akımdır. Bu düşüncenin temsilcileri başka partilerde de mevzilenmiştir.

Kılıçdaroğlu’nun ağzından bundan sonraki süreçte ağzından “şehir devletleri”, “yerel özerklik şartı” ve “eşit yurttaşlık” “Yerli hakları” gibi söylemleri duymaya başlarsak hiç şaşırmamak gerekir. Tuzağa düşmemek ve bu oyunu Milletçe bozmak gerekir.

Biz Kemalistler, Kılıçdaroğlu’nun YURT dediği yere VATAN der vatandaşımıza da sahip çıkarız.

Sosyalist Enternasyonal birliğin ümmeti haline getirilmiş YCHP yönetimi ve ekürisi bazı partiler kendi ümmetlerini “yerli ve yerel” olarak addediyorlarsa bu tür düşüncelerin Millet şuuruna erişmiş Milletimiz nezdinde zerre kadar Millici ve Evrensel bir karşılığı olamaz.

Kızım sana söyledim… Gelinim san anla.!!