Yerel

CHP'den Ali Şükrü Bey'e büyük saygısızlık! Trabzon'u ayağa kaldıran tartışma...

Abone Ol

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde eski Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu döneminde yapılan Ali Şükrü Bey Kültür Merkezi'nin adı değişti. Merkezin yeni adı ise Beşikdüzü Kültür Merkezi oldu.  Bu isim değişikliğine AK Parti'den sert eleştiriler gelirken, CHP kanadında ise övgüyle karşılandı.

KABUL EDİLEMEZ

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, isim değişikliğinin düzeltilmesini beklediklerini ifade ederek, “Trabzon’umuzun bağrından çıkan, asker, gazeteci, Osmanlı Meclis-i Mebusan 6. ve TBMMM 1. Dönem Milletvekilliği yapmış Ali Şükrü Bey'in isminin Beşikdüzü’nde Kültür Merkezi'nden kaldırılması kabul edilemez. Sorumluları göreve davet ediyor, hatanın ivedilikle düzeltilmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ BAŞKAN SESSİZ

CHP'li Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, yaşanan gelişmeyle ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. İlçe sakinlerinin de sevdiği bir isim olan Osmanlı Meclis-i Mebusan 6. dönem Milletvekili ve TBMM 1. dönem Trabzon Milletvekili olan 1923'te suikast sonucu öldürülen rahmetli Ali Şükrü Bey’in memleketi Beşikdüzü’nde isminin belediyeye ait kültür merkezinden indirilmesine tepki gecikmedi.

CHP İSİM DEĞİŞİKLİĞİNİ DESTEKLEDİ

İsim değişikliğine destek veren Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, “Trabzon'lu Sn vekiller A.Şükrü bey'in ismini Beşikdüzü kültür merkezinden indirenlerden hesap sormak yerine belediyelerden T.C. indirenlerden hesap sorsanız daha inandırıcı olurdu. Yeter artık bırakın hamaseti yakışmıyor…” ifadelerini kullandı.

Ali Şükrü Bey kimdir?

{ "vars": { "account": "PASTE_ANALYTICS_ACCOUNT_ID" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }