Veryansın TV'nin haberine göre; CHP’nin tartışmalı figürlerinden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi, bir skandalla daha gündeme geldi.

Sosyal medyaya yansıyan iddialara göre Gamze Akkuş İlgezdi, yerel seçimler sırasında Ataşehir’de bir kuaför salonunda oje sürdürmek istiyor ancak sıra beklemek istemiyor. Bunun üzerine sıra bekleyen ve Gamze Akkuş İlgezdi’nin daha önceden de siyasi kimliğini kullanarak sıra beklemeden hizmet almasına tanık olan bir kadın müşteri durumdan şikayetçi oluyor. Çıkan tartışma üzerine mekandan ayrılan Gamze İlgezdi, birkaç gün sonra eşi aracılığıyla belediye zabıtalarını kuaföre gönderiyor. 2011’den beri hizmet veren kuaföarün asma katının kaçak olduğu belirtiliyor ve yıkılması isteniyor.

ASMA KAT BAHANE

Kuaföre verilen 1 aylık süre daha sonra gönderilen tebligatla 15 güne düşürülüyor. Belediyenin denetimleri ve ruhsatıyla faaliyete geçen kuaförün işletmecileri, meselenin asma kat olmadığının bilincinde olarak gerginliği düşürmek için asma katı yıkıyorlar. Buna rağmen belediye zabıtası dükkanı mühürlemek istiyor. Asma katın yıkıldığını söyleyen kuaför işletmecilerine zabıta “emir yukarıdan” cevabını veriyor. 

"MÜŞTERİYİ S..TİR EDEMİYORSUNUZ"

Bu süreçte Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’den randevu alarak görüşen kuaför sahipleri İlgezdi’den “Siz benim karımı koruyamıyorsunuz. Müşteriyi s..tir edemiyorsunuz. Kime şikayet ederseniz edin. İsterseniz gidin Cumhurbaşkanı’na şikayet edin. Ben o dükkanı kapatacağım” yanıtını alıyorlar. 

Bunun üzerine kuaför mühürleniyor ve onlarca çalışan işsiz kalıyor. Kuaför işletmecileri idari mahkemede dava açıyorlar ve yürütmeyi durdurma kararı çıkıyor. Karar üzerine belediyenin mühürleri sökülüyor.

YOLSUZLUKTAN AÇIĞA ALINDI TEKRAR ADAY YAPILDI

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, hakkında “Haksız mal edinme” ve “İhaleye fesat karıştırma” suçlarından 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Türkiye genelinde yayın yapan gazetelerde mal varlığına ilişkin aleyhine haberler çıkan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi’nin kendileri, çocukları ve haberi yapan gazeteler hakkında şikayetçi oldukları belirtilmişti.

İddianamede, Battal İlgezdi’nin 2009 yılından 20015 yılına kadar, kendisi ve ikinci kişiler tarafından hesaplarına yatırılan 2 milyon 548 bin 857 TL, 2 milyon 714 bin dolar ve 23 bin Euro’nun kaynağını açıklayamadığı, bunun da haksız mal edinme olarak değerlendirildiği belirtiliyor. İddianamede ayrıca Battal İlgezdi’nin kızı T. N. İ. adına kayıtlı ili gayrimenkulün parasal kaynağının tespit edilemediği belirtiliyor. İddianamede İlgezdi’nin alınan savunmasında hesabına yatırılan paraların alacağının tahsilinden kaynaklandığını söylediği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Battal İlgezdi, CHP Genel Merkezi’nce yeniden aday gösterilmiş ve Ataşehir’de yaşayanlar tekrar kendisini seçmişti.

Battal İlgezdi’nin eşi Gamze İlgezdi, yaklaşık iki sene önce Kılıçdaroğlu’nn a takımına girererek partinin Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olmuştu.

İçişleri Bakanlığı müfettişleri, Battal İlgezdi’nin, kentsel dönüşüm projesi üzerinde yükselen Trendist Ataşehir adlı site kapsamında belediyeyi 82 milyon TL zarara uğrattığını belgeledi. Battal İlgezdi’nin belediyeyi zarara uğrattığı projede, CHP Milletvekili olan eşi Gamze İlgezdi Akkuş’un kardeşinin 2, annesinin ise bir rezidans dairesi olduğu ortaya çıkmıştı.

Battal İlgezdi’nin Ataşehir Trendist’te 20’ye yakın dairenin olduğu basına yansımıştı.