CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmesi halinde LGBT'liler hakkında yasa çıkaracağı vaadi sonrası belediyeler faaliyetlerini buna göre ayarlamaya başladı. Eşcinsellik ya da cinsiyet değiştirme konularını çocukların bile zihinlerine yerleştirme projelerini destekleyen parti, 'Erkek' ve 'Kadın' cinsiyetlerinin yanına üçüncüsünü çoktan açtı bile.

kemal kılıçdaroğlu eşcinsel

'ERKEK', 'KADIN', 'DİĞER'

İzmir'in CHP'li Bayraklı Belediyesi, sadece çocukların başvurabildiği sosyal etkinlik formunda skandal bir uygulamayaya imza attı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun yeğeni olan Serdar Sandal'ın başkan olduğu belediye, çocuklar için LGBT butonunu devreye soktu.

Belediyenin sitesinde bulunan 'Bayraklı Sosyal Etkinlik Merkezi 2022-2023 Dönemi Ön Başvuru Formu'nda 'Erkek' ve 'Kadın' seçeneklerinin yanına 'Diğer' şeklinde buton ekleyen CHP'li belediye, gelen tepkiler sonrası yaptığını inkar etti.

bayraklı belediyesi anket cinsiyet

AİLELER TEPKİ GÖSTERİNCE 'YANLIŞLIK' DEDİLER

Çocuğunu belediyenin düzenlediği kurslara göndermek isteyen aileler, CHP'nin 'üçüncü cinsiyet' açılımını fark ederek CHP'li yerel yönetime tepkilerini iletti. Formda yer alan ‘diğer’ seçeneğini apar topar kaldıran belediye önce ‘formda öyle bir seçenek yok’ diyerek aileleri yalanlamaya kalkıştı. Ancak aileler forma ilişkin ekran görüntülerini paylaşınca Bayraklı Belediyesi ‘Diğer’ seçeneğinin yanlışlıkla konulduğunu iddiasında bulundu. Sözkonusu sosyal etkinlik formuna sadece ortaokul ve lise öğrencileri başvurabiliyor.

Skandala AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Bolat'tan tepki geldi. Bolat, "Bu çocuklarımıza yönelik üçüncü bir cinsiyetin dayatılmasıdır. Bu uygulama milli ve manevi değerlerimize bir saldırıdır. Bayraklı Belediyesi’ni şiddetle kınıyoruz" dedi.