CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yeni bir "helalleşme" videosu yayımladı. İktidarlarının ilk 6 ayında atacakları adımları duyuran Kılıçdaroğlu, “Uçmak istiyorsak, kanatlarımıza ağırlık yapan şeylerle ilgili helalleşmeli ve bu bagajları atmalıyız." ifadelerini kullandı.

Tartışmaya neden olan bu ifadelerin anlamını, Aydınlık yazarı İsmet Özçelik, CHP’de yıllarca Genel Başkan Yardımcılığı yapmış bir isme sordu.

"Kılıçdaroğlu’nun uçarken atacağı ağırlıklar!" başlığını taşıyan yazısında, "Ne atılacak?" diye soran Özçelik,

CHP’li eski yöneticinin şu sözlerine yer verdi;

“Kılıçdaroğlu’nun ekibine bak. Danışmanlarını incele. Yaptığı açıklamaları oku. Onun ağırlığı 1920-1938 arası. Yani Atatürk dönemi. Derdi çok açık. Zaten temsilcilerini temizledi. Bir de fikirlerinden kurtulursa rahatlayacak. Biden’dan iktidar bekleyince, ağırlığın ne olduğu da anlaşılıyor. Biden’ın kuyruğuna takılıp uçma peşinde. ABD ile Atatürk bir arada olmaz. Atatürk’ü partiden atma çabasında.”

YERİNE NE KOYACAK?

CHP’nin eski Genel Başkan Yardımcısı sözlerini şöyle sürdürdü;

“Atatürkçüleri partiden atıyor. Yerine “CHP’li olmayan CHP’lileri” koyuyor. Doğu, Güneydoğu’daki yöneticiler… Çoğunun CHP ile alakası yok. FETÖ ve PKK/HDP ile iltisaklı isimler gözde. Aslında ‘ağırlık’ atmıyor. CHP’ye ‘ağırlık’ yüklüyor.”