CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Özkan, 28 Şubat sürecinde düzenlediği Cumhuriyet mitinglerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet mitinglerini bugün düzenlese daha toplumu daha kucaklayıcı, daha bütünü kapsayan bir miting yapmayı tercih edeceğini ifade eden Özkan "Kürsüye Necmettin Erbakan'ı çıkartırdım, Selahattin Demirtaş'ı çıkartırdım" dedi.

Özkan'ın, "terör örgütü propagandası yapma", "suçu ve suçluyu övme" gibi suçlardan yargılanan Selahattin Demirtaş ile Miili görüş davasının lideri merhum Necmettin Erbakan'ın adını aynı cümlede kullanması tepkilere yol açtı.

"Kendi mahallemden ibaret sandım"

O dönemde Türkiye'yi kendi mahallelerinden ibaret sandığını, bunun kendisinin bir eksikliği olduğunu belirten Özkan, "O gün benim siyasi bir amacım yoktu. Türkiye'nin başına gelecekler konusunda uyarıda bulunmak istiyordum ve onların hepsi gerçek çıktı." şeklinde konuştu.

"Erbakan'ı, Demirtaş'ı çıkartabilseydim Türkiye bu karanlığı yaşamayacaktı"

Mitingler için özür dileyen Özkan, "Bugün ki aklım, birikimim olsa sayın Erbakan'ı konuştururum. Demirtaş'ı konuştururum. Orası milletin kürsüsü, millete kapatılır mı? Haklarını helal etsinler. Kimi kırdıysam, üzdüysem. O gün kürsüye Necmettin Erbakan'ı, Demirtaş'ı çıkartabilseydim Türkiye bu karanlığı böyle yaşayamayacaktı." diye konuştu.