CHP’nin amblemindeki  6 okun içerisinde bulunan ve Devletçilik ilkesini temsil eden dördüncü okun altına yerleştirilen üçgen çentiğin tarihi geçmişini ve kimler tarafından eklendiğini anlatan Tahir Çalgüner dikkat çeken ayrıntılar paylaştı.

tahir çalgüner

İşte Çalgüner'in o yazısı:

ÇENTİKLİ OK’UN ANLAMI NE?

Efendim bir mit olarak anlatılır. CHP ambleminizdeki, en uzun dördüncü okun sapındaki üçgen çentik neyin nesidir, kimin fesidir diye?

Paralel olmayan, bir kaynaktan çıkmışçasına yelpaze gibi açılan uçları yan yukarıya dönük değişik uzunluktaki oklar aslında Cumhuriyetin ulaşmak istediği hedefleri gösteriyordu. Okların beş tanesi düz iken yanlıca dördüncü okun dibinde bulunan çentikle acaba bir estetik kaygı mı yoksa bir mesaj mı verilmek istenmişti? Bilindiği gibi dördüncü ok devletçilik okudur. Türkiye’de devletçiliğin Sovyet sistemindeki gibi katı müdahaleci bir sistem olmadığını ve karma ekonomik sisteme dayandığını işaret edebilmek ve bu farkı vurgulayabilmek amacıyla bu çentiğin dördüncü okun altına konulduğunu değişik kaynaklar aktara gelmiştir.

Atatürk döneminde CHP'nin amblemi olarak kullanılan "Bozkurtlu ve Ay Yıldızlı Altı Ok" yine İsmet İnönü'nün kendine "Milli Şef" dedirttiği dönemde değiştirilerek bozkurt ve ay yıldız figürleri amblemden çıkartılmıştır.

Osmanlı oklarından esinlenilen ve ilkeleri temsil eden ok çizimleri İsmail Hakkı Tonguç tarafından çizilmiş ve son kertede üçgen masonik işaretlenmesi yapılmış. Merkez açıları ise  meşhur  66 derece 33 dakika   ile sabitlenmiş olup, 4. Ok açısı  ise 33. Derece üzerindedir.

Atatürk tarafından bilinmeyen bu şeytani detay aslında; 1935 yılında Atatürk tarafından şutlanan İttihatçı masonik muhaliflerin, partiye tekrar geri döneceğiz  türünden  ritüel bir mesajıdır !!

Atatürk’ün ölümünden sonra da, etap etap, kuşak kuşak ve parsel parsel partiyi işgale uğratanların ve şimdilerde parti programı değişikliği ile Kemalist 6 okun anlamlarının içini boşaltacak YCHP biraderlerinin  “sosyal demokrat”! sülalelerinden kalan şaka gibi kompleksli bir yadigar mesaj yani.. !!!