Çikolatalı mus için çok fazla malzemeye gerek yok. Pişirme süresi de kısa. Peki çikolatalı mus nasıl yapılıyor?

Hem çok hafif, hem de çok lezzetli bir tatlı arayanlar için köpük kıvamını alan ve kısa sürede hazırlanan çikolatalı mus, çok doğru bir seçenek.

ÇİKOLATALI MUS TARİFİ

CHOCOLATE MOUSSE (Çikolatalı mus)

MALZEMELER:

5 adet

Malzemeler

150 gram bitter çikolata

200 ml. krema

3 adet yumurta beyazı

1/4 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı esmer şeker


PÜF NOKTASI

Çikolatalı musun köpük kıvamını sağlamak için yumurta beyazlarını bir mikser yardımıyla yüksek devirde katı bir kıvam alana kadar çırpın.


ÇİKOLATALI MUS PİŞİRME ÖNERİSİ

Tercihe göre kısık ateşte kaynattığınız kremaya yumurta sarılarını azar azar katıp, ılıştırdıktan sonra benmari usulü eriyen çikolata ve çırpılmış krema ile harmanlayarak da mousse (mus) hazırlayabilirsiniz.

Chocolate-Mousse


ÇİKOLATALI MUS YAPILIŞI

Yumurta beyazlarını karıştırma kabına alın. Tuz eklediğiniz yumurta beyazlarını, bir mikser yardımıyla yüksek devirde 8-10 dakika kadar çırpın.

Küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolatayı, kaynayan su buharı üzerine aldığınız çelik bir kap içerisinde eritin.

Esmer şekeri, eritilmiş bitter çikolataya katıp sıcaklığı ile erimesini sağlayın.

Ayrı bir kaba aldığınız süt kremasını hızlıca çırpıp, yoğunlaştırın. Çırpılmış krema içine benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı katıp, silikon bir spatula ile yavaşça karıştırın.

Kocaman ve katı bir köpük halini alan yumurta beyazlarını tatlı karışımına dikkatli bir şekilde ekleyin.

Spatula yardımıyla alttan üste doğru hafif bir şekilde karıştırarak, yumurta beyazlarını söndürmeden çikolata karışımına yedirin.

Hazır durumda olan tatlıyı, servis kaselerine paylaştırın. Buzdolabında en az bir saat kadar beklettikten sonra arzu ettiğiniz gibi süsleyerek soğuk olarak servis edin.

Afiyet olsun

Servis Önerisi
Tatlıları üzerlerine kakao eledikten, gofret ya da rendelenmiş çikolata parçaları ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz.