Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüksek yargı organlarının temsilcileriyle Çankaya Köşkü'nde düzenlenen iftar yemeğinde buluştu. Yemek sonrası Erdoğan'ın açıklamalarını canlı veren CNN Türk'ün 'Ermeni çeteler' ifadesi yerine 'Müslüman çeteler' ifadesini ekranlara yansıtması tepkilere neden oldu.

KASIT MI YOKSA HATA MI?

Erdoğan'ın, ''Anadolu'da hayatını kaybeden Ermenilerin sayısının katbekat fazlası Müslümanın bu çeteler (Ermeni çeteler) tarafından hunharca şehit edildiği bir gerçektir.'' ifadelerini ekranlara aktaran CNN Türk, 'Ermeni çeteler' yerine 'Müslüman çeteler' ifadelerini kullanması kasıt şüphelerinin uyanmasına neden oldu. Söz konusu 'Müslüman çeteler' ifadesi yaklaşık 40 saniye ekranlarda kaldı. Konuyla ilgili CNN Türk yetkililerinden herhangi bir tekzip gelmemesi, kasıt şüphelerini arttırdı.

DERİN GERÇEKLER, CNN TÜRK'E SORDU

Akit TV'nin gündem belirleyen programı Derin Gerçekler'de gündeme getirilen olay hakkında Habervakti Genel Koordinatörü Bülent Deniz, ''Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadeleri tam tersi yönünde kullanıldı. Bu hassas dönemde bir kasıt mı oldu, yoksa bir editöryel bir hata mı oldu. Bunu buradan soruyoruz. İlgili kurumdan ivedilikli bir açıklama bekliyoruz.'' ifadelerini kullandı. Yaşanan skandalla ilgili gazeteci-yazar Abdurraham Dilipak da, ''Dikkat edilmesi gerekiyor. Yanlış yapıldıysa anlaşılır anlaşılmaz, bir açıklamayla büyümeden engellenebilir. Eğer sürdürülüyorsa başka bir anlamlara da gelebilir.'' açıklamasında bulundu.