CoronaVirus Belası ve Perde Arkası -I-

My Secret Terrius’dizisi İlk olarak 2018'de MBC'de 27 Eylül 2018’den 15 Kasım 2018’e kadar tam 32 bölüm olarak yayınlandı. Şimdi ise Netflix yayınlıyor. Güney Kore televizyon dizisi olan My Secret Terrius dizi 2018 yılında şu an içinde olduğumuz “CoranaVirus”ü belasını kâhin gibi bire bir tasvir ediyor. Nasıl mı?

Dizinin 10. Bölümü 53. Dakikasında Şimdi Tüm Dünya’da insanlara “Evde Kal” denildiği gibi “EVDE KAL” telkinleri de yapılıyor. Şu an tüm Dünya’da Coronavirus ile ilgili araştırma yapıldığı gibi bu dizi de de araştırma yapılıyor. Araştırmanın sonucu 2018’de yayınlanan diziye göre ne çıkıyor biliyor musunuz? “CORONAVIRUS” hem de 2018’de yapılan bir dizi filmde, hem diğer belgeler tıpkı bu günü tasvir ediyor. Durun ayrıntılar bu kadarla sınırlı değil. Biraz daha dizinin başlangıç bölümlerine sardırdığınızda iki kadının dudaklarından süzülen kelimeler izleyenleri şok edecek cinsinden.

–              “’SARS, ‘MERS’” bildiğimiz grip mi? ”

–              Hepsinin ailesi ve genleri ayrı

–              Coronavirus solunum sistemine saldırıyor.

–              2015’teki MERS salgınında ölüm oranı %20’den fazlaydı

–              Ama silah olarak kullanacakları kadar ciddi değil, haksız mıyım?

–              Dediğim gibi bu virüs mutasyona uğramış. Biri onu ölüm oranını %90 şekilde ayarlamış.

–              %90’mı?

–              Daha da kötüsü Coronavirusün kuluçka dönemi 2 ile 14 gün arasında. Virüs aktif olduktan sonra sadece 5 dakika içinde akciğere saldıracak şekilde ayarlanmış!

–              Tedavisi var mı?

Değerli okurlarım dizide “Tedavisi var mı” sorusuna cevap verecek bilgiye ülke olarak dünya olarak henüz gelmedik. Bu soruya kadar yaşadıklarımıza baktığımızda, bize söylenenleri verilen telkinleri gözden geçirdiğimizde dizi ile aynı şeyleri yaşıyoruz. Her şey eksiksiz aynı. Anlatım aynı olay aynı. Hem de bu dizi 2018’de geleceği gelmeden nasıl biliyor? Gerçekten biliyorlar mı? Yoksa senaryoyu yazanlar, olacaklar, yapacakları gelmeden plânlıyorlar mı? Toplumu mu ona göre mi hazırlıyorlar?

Şimdi Dizi filme kaldığımız yerden devam edelim.

              Şu an tedavisi ya da aşısı yok. (Bakın şu anda daha aşıyı bulamadık. Bulanlarınkini de bir takım lobi güçleri ile engelleniyor.)

–              Bunları değiştirmek zor.

              Ama “Cors” aşısı (işte buradan sonra Dünya’nın beklediği cevap geliyor)

–              Cors Aşısı mı?

Aşının İsmi bu dizide deşifre olduktan sonra Cors olur mu? Bilmem ama başımıza bela ettikleri Covid-19 (CoronaVirus) ün aşısı var.

Neden bu aşı piyasaya verilmiyor?

Neden bu aşı insanlıktan gizleniyor?

Bunu yapanlar neden bu kadar zalim?

Neden bu kadar vahşi ve acımasızlar?

Neden paraya ve servete tapıyorlar?

Neden insanlığı sürü gibi görüyorlar, bunun cevabını yazımızın ikinci bölümünde yarın vereceğiz.

Selam ve Dua ile Allah'a Emanet Olunuz!..