Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, sohbetine katılanları Turkovac aşısını olmaya çağırdı. Ünlü'nün bu açıklamasına gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak'tan tepki geldi.

'TURKOVAC AŞISI OLMAYA DAVET EDİYORUM'

Yeni bir varyantın çıktığını belirten Cübbeli Ahmet Hoca, ''Çin'den bir aya kadar Türkiye'ye geldi gelir' diyor profesörler bize... Tehlikeler şu anda biraz azaldı, bitti. Allah bizi bu cemaatten sohbetlerden mahrum etmesin. Bir daha bu salgınları bie uğratmasın muhfaza etsin. Türk aşısının da önemi var. Yetkililer de görüştüm. Turkovac'ın Sinovac'tan daha etli olduğu kesin verilerle sabit. Bunu da olmanıza davet ediyorum. Ben de olacağım. Milli aşımız güvenilir. Tesirli, yeni varyantlara karşı koruyucu olma özelliği taşıdğını yetkililer bize bildirdi. Ben de size Allah için duyuruyorum.'' açıklamsında bulundu.

'DÜNYADA İLK TÜRKLER BUNU DA BAŞARDI'

Ünlü'nün açıklamalarını twitter üzerinden alıntılayan Dilipak, ''Hayda.. dünyada ilk. Türkler bunu da başardı. Mikrobu bulmadan aşısını da bulduk. Nisan ayı geçti ama bu nisan şakasının kazası olmuş :) Nasreddin hocaya Allah cc rahmet etsin.'' ifadelerini kullandı.

Hayda.. dünyada ilk. Türkler bunu da başardı. Mikrobu bulmadan aşısını da bulduk. Nisan ayı geşti ama bu nisan şakasının kazası oşmuş :) Nasreddin hocaya Allah cc rahmet etsin https://t.co/Ev93RYkMUe

— Abdurrahman Dilipak (@aDilipak) May 5, 2022