İsmailağa Cemaati'nin merhum lideri Mahmud Ustaosmanoğlu Hocaefendi'nin yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu ile Cübbeli Ahmet Hoca arasındaki tartışmanın etkileri artarak devam ediyor.

mahmut-ustaosmanoglu-1-1655962777

CÜBBELİ CENAZEDE YOK SAYILDI, YENİ LİDER AÇIKLANDI

Mahmud Efendi'nin cenazesinde dışlandığını belirten Cübbeli, "Cenazede bir vazife talibi değilim. Bir gece evvel aile kararıyla şöyle şöyle olacağını burada söyledim size ama mesele o değil. Mesele Efendi Hazretlerimize bir bardak su bile döktürmediler" ifadelerini kullanmıştı. Cübbeli'nin cemaate lider olmaya çalıştığı iddialarının ardından cenazede Mahmud Efendi'nin oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu, "Efendi Hz. vefatından sonra yerine kimi bıracak sorusuna açıklık getirmek istiyorum, "Benden sonra, yerime Hasan Efendi hocamızı temsilci ve cemaatin lideri olarak bırakıyorum." Bana defalarca söyledi, ben de size bu hakikati iletiyorum" ifadelerini kullanarak cemaatin yeni liderini açıklamıştı. Cübbeli'nin bu durumdan oldukça rahatsız olduğu öne sürüldü.

CÜBBELİ'YE TEHDİT: VİDEOLARINI PATLATIRIM

Yaşananlarla ilgili sitemlerini dile getiren Cübbeli'ye Mahmud Efendi'nin yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu, ''Erkeksen şeyhliğini açıkla, açıkla da videolarını patlatalım. Evet, Cübbeli Ahmet Mahmut artık perttir.'' ifadeleriyle cevap vermişti. İddia edildiği gibi videolarının olmadığını belirten Cübbeli, Ustaosmanoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

USTAOSMANOĞLU'NUN TÜM ELEKTRONİK CİHAZLARINA EL KONULDU

Cübbeli'nin gerçekleştirdiği suç duyurusunun ardından, Saadettin Ustaosmanoğlu'nun evine baskın yapıldığı öne sürüldü. Emniyetin düzenlediği baskında tüm elektronik cihazlara ve arşivlere el konulduğu belirtildi.