Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile ortak açıklama yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: 

Bugün imzalanan mutabakat zabıtlarıyla ilişkilerimizin hukuki altyapısını daha da güçlendirdik. Venezuela ile kalkınma alanındaki işbirliğine de önem veriyoruz.

Türkiye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dost Venezuela halkının yanında olacağımızı ifade etmek istiyorum. Temmuz ayı içinde de iade-i ziyaretimizi gerçekleştireceğiz. 

Maduro ise şu ifadeleri kullandı: 

Ben sadece buradan şükranlarımı ekleyebilirim. Venezuela halkı adına sizlere Sayın Cumhurbaşkanım şükranlarımı sunuyorum. Çünkü en zor anlarda, en büyük belirsizlik anlarında, pandemi zamanında Türkiye her zaman bizim yanımızdaydı. Bize her zaman destek oluyordu. Biz bunu birlikte başladık. 2020 ve 2021 gerçekten çok güç yıllardı.

TÜRK YATIRIMCILARA DAVET

Bizim vatanımız kendini toparlama süreci içinde. Ekonomik istikrarımıza doğru ilerlemeye başladık. Venezuela yeniden doğuyor. Siz, 2018'de Venezuela'ya geldiğinizde biz fırtınanın ortasında gibiydik. Tek taraflı yaptırımların merkezindeydik. Yaptırımlar çığ gibi üzerimize büyüdü. Daha sonra ben ölümle tehdit edildim. Öldürmeye kalkıştılar. Ama bunun içinde Venezuela halkı kendi direnişi ve üstün bilinciyle oradaydı. Bu sayede de büyük bir güce sahipti. Türkiye'ye böyle bir zamanda geldik. Bütün yatırımcılara da diyorum Türkiye'nin bütün yatırımcıları Venezuela'ya gelsinler. Turizm için, petrol için, gaz için, madencilik için Türk yatırımcıları Venezuela'ya gelsin. Yasal zeminimiz hazır. Bütün ekonomik zeminlerimiz hazır. Bu bizim için artık açılım süreci. İki ülke arasındaki ilişkilerin açılım sürecindeyiz. 

SORU - CEVAP BÖLÜMÜ

NATO üyelik başvurusunda bulunan İsveç ve Finlandiya'dan bir geri dönüş oldu mu? 

NATO bir güvenlik teşkilatıdır. NATO teröre çanak tutan bir örgüt değildir. İsveç bildiğiniz gibi tüm terör örgütlerinin cirit attığı bir ülke konumunda. Hatta bunların parlemantoları içerisinde bile teröristler var. İsveç devlet televizyonunda terörist liderlerin söyleşisi yayınlandığı sürece, bunlara buyurun NATO'ya girin diyemeyiz. Aynı şey Finlandiya için de geçerli.

YUNANİSTAN'A SERT TEPKİ

NATO noktasında bizim Fransa ve Yunanistan'la yaşadıklarımızı biz bunlarla yaşamak istemiyoruz. Bakın 9+4 ABD üssü Yunanistan'da kuruluyor. Neden kuruluyor? Cevapları Rusya'ya karşı kuruluyor. Kusura bakmasınlar bunu yemezler! AB ciddi manada Yunanistan'a silah desteği veriyor. Aynı zamanda ABD'nin de silah desteği var. Kime karşı?