Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Ülkemize milletimize ve özellikle kadınlarımıza hayırlar getirmesini diliyorum. KADEM çatısı altında kadınlarımızın haklarının korunması için gayret gösteren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. 

Kadının temel hak ve özgürlükleri hakkında yaşanan sıkıntılar tamamen zamanın şartlarıdır. Biz ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizden beri kadına şiddet konusunda çalışıyoruz. Kadınların iş gücüne katılmasını yüzde 34'ler seviyesine çıkardık. Kadın istihdamını 10 milyon seviyelerine getirdik. Kız öğrencilerimizin eğitim öğretimine destek verdik. Kadınlarımızın parlamentoda temsil oranı yüzde 4 iken yüzde 17 seviyelerine çıktı. Öğretmenlerden sağlıkçılara kadar kadın erkek oranı dengelendi.

Ev kadınlarımızın da emeğine ülkemize katkılarına önem veriyoruz. Kadının evinden iş hayatına kadar tüm hak ve taleplerine aynı hassasiyetle yaklaşıyoruz. Kadına şiddette dünyada örnek teşkil eden bir psikolojik ve maddi destekten, uzaklaştırma kararlarına kadar pek çok adım gerçekleştirildi. 

KADINA YÖNELİK ŞİDDETTE YENİ DÜZENLEMELER

Kadını öldürme eylemini insan olan hiç kimse kabul etmez. Bu tür hadiseleri sıfırlayana kadar kendimizi görevimizi yapmış sayamayız. Yeni düzenleme ile artık kadına yönelik şiddetlerde hiçbir şey indirim nedeni olarak kabul edilmeyecek. Sadece takım elbise giyip kravat takmak indirim gerekçesi olmayacaktır. Kasten öldürme, kasten yaralama, işkence ve eziyet gibi suçlar kadına karşı gerçekleştirilmişse cezası daha da artacaktır. Fiziken veya iletişim araçlarıyla yapılan takiplerin cezası 6 aydan 2 yıla kadar hapis ile sonuçlanacak. Eşe ve veya boşanılan eşe karşı kasten yaralamada tutuklama olayları kolaylaştırılacak.