Başörtüsüne ilişkin anayasa değişikliği teklifi ile ilgili AK Parti heyetinin HDP ile görüşmesi ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Son derece doğal ve doğrudur” açıklaması gündemdeki yerini koruyor. Konuyu değerlendiren Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AK Parti heyetinin ziyaretinin de, Bahçeli’nin tavrının da doğru olduğunu ifade etti.

Ziyaretin, siyasetin normalleşmesine katkıda bulunacağını belirten Davutoğlu, şunları söyledi:

"En baştan ifade etmek isterim ki, AK Parti heyetinin ziyareti de Sayın Bahçeli’nin tavrı da doğrudur ve siyasetin normalleşmesine katkıda bulunacaktır. Biraz önce de zikrettiğim gibi, bir insan hakkı meselesi olarak gördüğümüz başörtüsü özgürlüğü ile ilgili anayasal bir teminatın bütün partilerin tam mutabakatı ile çıkması gereklidir ve bu çerçevede HDP dahil bütün partilerle temas son derece doğal ve doğrudur."

CHP tarafından kanun teklifi olarak gündeme getirilen, AK Parti tarafından ise ‘Anayasa değişikliği’ teklifine dönüştürülen ‘Başörtüsü’ konusunda yorum yapan Davutoğlu, “Bu teklifin TBMM’nde reddedilmesi ya da referanduma götürülmesi geleceğimiz açısından son derece kritik bir seçim sürecinin kutuplaştırıcı bir iklimin gölgesinde kalmasına yol açacaktır. Başta ekonomik sıkıntılar olmak üzere diğer gündem maddelerinin gölgede kalması halkın gündeminin dışında suni bir karşıtlık psikolojisinin oluşmasına zemin hazırlayacaktır” sözlerini sarf etti.