''Değişim bazen savrulmaları, özünden uzaklaşmayı da beraberinde getirebilir. Bu durumda baştan hedeflediğiniz nokta ile ulaştığınız nokta tam aynı olmayabileceği gibi bambaşka bir noktaya varma ihtimali de vardır.'' diyen yazarımız Erol Ermiş'ten çarpıcı ifadelerle dolu bir yazı geldi.

İşte bahsi geçen o yazı:

Toplumların yapısı zaman zaman değişir. Bu değişim, bazen devrim niteliğinde olurken bazen de küçük küçük değişimler yaşanır. Bu değişimlerden kültür, sanat, edebiyat, siyaset, bürokrasi, sivil toplum, toplumsal gruplar... vb de az ya da çok nasibini alır.

Değişim kaçınılmaz olsa da her değişimin toplumun faydasına olduğunu söyleyemeyiz. Bazı değişimler toplumda derin yaralar açabilir, bazen değişimin getirdiği sancılar çatışmaya, toplumsal ayrışmaya kadar gidebilir. Değişim önderlerinin bütün bunları hesaba katması, değişim gemisini sağ salim limana ulaştırması gerekir.

Bazen değişim için çalışanlarla değişimden faydalananlar farklı olabilir. Çünkü değişim dalgasının çok güçlü oldugunu farkeden bazı güçler, araya karışır, bir süre sonra da değişime yön vermeye başlarlar. Samimiyetle mücadele edenler bir süre sonra görürler ki orada artık kendilerine yer yoktur.

Değişim bazen savrulmaları, özünden uzaklaşmayı da beraberinde getirebilir. Bu durumda baştan hedeflediğiniz nokta ile ulaştığınız nokta tam aynı olmayabileceği gibi bambaşka bir noktaya varma ihtimali de vardır.

Bütün bunlar ışığında Ak Parti'nin iktidar olduğu yakın tarihimize bakacak olursak çok ciddî değişimler yaşadığımızı görürüz. Ak Parti iktidarının belli bir dönemi kapatılma tehdidi altında vesayetle mücadeleyle geçti. Ülke tam rahat nefes alacak diye düşünürken gezi olayları patlak verdi. Çözüm süreci başarısızlıkla sonuçlanınca topyekün terörle mücadele süreci başladı. Vesayet şekil değiştirdi, paralel vesayet ortaya çıktı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ