Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Cihad Kısa'nın Din Psikolojisi dersinde Hz. Meryem hakkında söylediği sözler sosyal medyanın gündemine oturdu.

HZ. İSA İLE HZ. MERYEM ARASINDA GEÇTİĞİ İDDİA EDİLEN HİKAYE TARTIŞMA KONUSU OLDU

Youtube üzerinden servis edilen ses kaydında Din Psikolojisi dersinde olduğu belli olan Dr. Cihad Kısa'nın Hz. İsa İle Hz. Meryem arasında geçtiği iddia edilen hikayeyi dile getirdiği anlar yer aldı. Hz. İsa'nın Hz. Meryem'e, "Sen de beni bırakıp bir yerlere gidiyordun" dediğini belirten Kısa'ya bir öğrencinin 'İşte o kısmı yalandır' ifadelerini kullandığı duyuldu. Kısa açıklamalarına, "İşte orasını bilemem. Yani aslında, hani biz anlatıyoruz 'babasız doğdu, mabasız doğdu' da bir de o çocuğun dünyasından bakın babasız doğmaya. Bu, aslında bize anlatılmayan bir hikayedir" ifadelerini kullanarak devam etti.

SES KAYDINI KİM SERVİS ETTİ?

Youtube üzerinden servis edilen ve sosyal medyada tartışma konusu haline gitirilen ses kayıtlarını kimin servis ettiği merak konusu olurken, söz konusu hesabın yeni açıldığı ve Dr. Cihad Kısa'yla ilgili videodan başka içeriğin yer almadığı görüldü.

DEKANLIKTAN BASIN AÇIKLAMASI GELDİ

Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'ndan konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Dekanlığın açıklaması:

Sosyal medyada yedi yıl önce yapılan bir mezuniyet töreninden görüntüler kullanılarak ve mevcut Dekan Yardımcısının "Din Psikolojisi" dersinde öğrenciler tarafından tutulan ses kayıtlarından bağlam dışı kesilerek bazı bölümler yayımlanmıştır.

Kayıtların önünden ve sonundan kırpılıp bağlamından koparılarak seçilen bazı cümleler üzerinden dini ve kutsal değerlerimizin aşağılandığı ve hafife alındığı intibaı uyandırılmak istenmiştir. Alıntılanan cümleler üzerine Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'den ayetler eklenerek Fakültemiz ve tüm İlahiyat Fakülteleri haksız ve mesnetsiz iddialarla karalanmak istenmişti.

İlgili derse ait tüm ses kayıtları elimizde mevcuttur. Konu incelenerek yasadışı yollarla bu içeriği hazırlayanlar ve sosyal medyada yayınlayanlar hakkında gerekli idari ve hukuki işlemler başlatılacaktır. 

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Sosyal medyanın gündemine oturan olayla ilgili çok sayıda isim açıklamalarda bulunurken, twitter'da '#CihatKısaGörevdenAlınsın' hashtag'i açıldı. Cübbeli Ahmet Hoca konuyla ilgili, ''Kendi annemize böyle bir iftira atılsaydı nasıl tepki vermemiz gerekiyorduysa Meryem Vâlidemize yapılan bu iftirâyı daha ileri derecede reddetmemiz ve yetkilileri bu gibi adamları görevlerinden uzaklaştırma husûsunda uyarmamız gerekmektedir.'' ifadelerini kullandı. İlahiyatçı-yazar İhsan Şenocak, ''Kur’an’da iffetiyle anıtlaşan Hz. Meryem’e zina iftirasında bulunan bu adamı dinleyen gençler camide imam, İmam-Hatip’te muallim olacak! Yirmi yılda bu adamlardan biri ihraç edildi mi?!Yetkililer niçin susuyor?! Hocaların ne konuşacağına karışan KADEM! Hz Meryem kadın değil mi?!'' ifadelerini kullandı.

ŞEVKİ YILMAZ'DAN ÇAĞRI

Yaşanan gelişmelerle ilgili ilahiyatçı-yazar Şevki Yılmaz da sosyal medyada hesabından bir paylaşımda bulundu. Yılmaz söz konusu paylaşımında, ''Ölçümüz belli! Önce haberi araştırırız. Ses kaydı neden gizli? Montaj var mı? Konuşma bağlamından koparılmış mı diye sorarız tamam da DEÜ, konuşmanın tamamını yayınlasın! YÖK, araştırsın ve kamuoyu doğru bilgilendirilsin! Kimse kutsalımıza hakaret edemez!'' ifadelerini kullanarak.