Süper Lig'de şampiyonluk yarışının uzağında kalan, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise son 16 turunda MKE Ankaragücü'ne elenen Beşiktaş, gelecek sezon planlamasını yapıyor. Siyah-Beyazlılar'ın sezon başında yaptığı transferler beklenen verimi sağlayamadı.

Dele Alli geçmişini unuttu

Beşiktaş, geçmiş yıllarda piyasa değerini 100 milyon Euro'ya kadar yükselten, fakat son dönemde yaşadığı düşüşle beklentileri karşılayamayan yıldız futbolcu Dele Alli'yi Everton'dan kiraladı. Siyah-Beyazlılar, 26 yaşındaki oyuncuda geçmişin izlerini aradı fakat bulamadı.

Dele Alli, Beşiktaş'ta süre bulduğu anlardan faydalanamayarak, beklentileri karşılayamadı. Yedek kulübesine hapsolan futbolcu, sonradan girdiği oyunlarda da etkili olamadı. Kara Kartal'da yıldız futbolcu hakkında bir gelişme yaşandı.

Dele Alli yarın İngiltere'ye dönecek

A Spor'un haberine göre Dele Alli, Beşiktaş'tan ayrılıyor. İngiliz futbolcu 8 Nisan Cumartesi günü (yarın) temelli olarak ülkesine dönecek.

Futbol hayatına İngiltere'de başlayan Dele Alli, 2015 yılında 6.63 milyon Euro karşılığında MK Dons'dan Tottenham'a transfer oldu. Burada yıldızını parlatan ve piyasa değerini 100 milyon Euro'ya kadar çıkaran Dele Alli, daha sonra bir düşüş yaşadı. Toparlanamayan futbolcu, Ocak 2022'de Everton'a bedelsiz olarak gitti.

17 maçta 3 gol attı

Bu sezon başında Everton'dan kiralık olarak Beşiktaş'a gelen Dele, Siyah-Beyazlı forma ile çıktığı 17 resmi müsabakada 3 kez rakip fileleri havalandırdı.