'MÜSİAD, İslami bir şirket modeli ortaya koyamadı' diyen Demircan'ın 'MÜSİAD ne zaman İslam'a yönelecek?' başlıklı yazısı:

Halkımız Müsiad’ı Müslüman iş adamları şeklinde okur. Doğrudur. Müslüman iş adamlarımızın birçoğu Müsiad üyesidir. Ama Müsiad bir türlü fiilen İslâm’a yönelemedi.

Müsiad Görevini Yapmadı/Yapamadı

Çünkü Müsiad:

İslâmî bir şirket modeli ortaya koyamadı.

Acil ihtiyacımız olan ölçülerimize uygun bir sigorta şirketine öncülük edemedi.

Bankalaşan Finans Kurumlarını asli görevleri olan Mudarebe sistemine yöneltici adımlar atamadı.

Borsanın etkinleştirilerek devlet desteği ile faizli sisteme alternatif olabilirlik imkânını hiç mi hiç araştırmadı.

Faiz konusuna ise hiç girmedi. Onlarca dosya hazırlattı ama faize el atmadı.

51 banka, 12500 şube ve 220 000 personelle ülkemizi ahtapot gibi saran faiz düzenini gündemine almadı. Faiz vurgunlarını ve iflaslarını sorgulayıp  kınayamadı. Ülkemizde parayı kim basar, nasıl basar konusunu soracak basireti bile gösteremedi. Üniversitelerle ilişkiye girerek faiz konusunu inceletmedi. Doktoralar yaptırmadı. Faizsiz ekonomiye nasıl geçilebilir sorusuna cevap arayıcı raporlar hazırlatmadı. Üyelerinin büyük çoğunluğunun faizli kredilerle çalıştığının farkına bile varmak istemedi. Mevcut düzene payanda oldu.

Ne acı değil mi? Faiz sömürüsüne ilişkin farkındalığı giderek artan ve çırpınır görünen  Sayın Cumhurbaşkanımız yakın geçmişte “faiz konusunda yalnızım diye haykırdığı halde” yüksek sesle yanındayız bile diyemedi.

Müsiad Tüsiadlaştı

Sözün özü odur ki Müsiad Tüsiadlaştı. Düzenle kaynaştı. Görevini yapmadığı için faiz düzeni iyice semirdi. Kanımızı emmeye devam ediyor.

Günahlarımız Arttıkça Ülkemiz de Zarar Gördü

Allah’ın ve evrensel kıldığı Elçisi’nin savaş açtığı çökertici faizci yapıya dolaylı olarak onay verildiği ve izlendiği için günahkâr olunmakla da kalınmadı. İç ve dış borçlarımız arttı. Milletimiz bütünüyle borçlandı. Sanayi de tarım ve hayvancılık da geriledi. Müslümanı da Batı’nın ekonomi kültürünü aldığı için alternatif üretemeyen yönetici ekonomi kadrolarının mahkûmu olduk. “IMF’ye borcumuzu kapatmadık mı diyen” siyasilerimize, yaklaşık iki buçuk katını her yıl faiz olarak ödüyoruz da denilemedi.

Bir de Biz Hatırlatmış Olalım

Faizin Allah ve Peygamber buyrukları çizgisinde savaş açılması gereken bir haram ve de Ülkemizin savunulması ve menfaatleri adına karşı çıkılması gereken bir sömürü aracı olduğunu Müsiad’a, -alenen- bir de biz hatırlatmış olalım. Sözümüz Müsiad kadar Askon ve benzerlerinedir de. Soralım: Müsiad ve benzerleri ne işe yarar?

Mahmut Asmalı Dönemi

Yeni dönemde Müsiad’ımıza Mahmut Asmalı kardeşimiz genel başkan oldu. Kendisini tebrik ederiz. Bilgili ve bilinçli bir Müslüman olan Mahmut Asmalı kardeşimizin  başarılı olması için duacıyız. Yeni dönem vesilesiyle sormadan da edemiyoruz.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ