Kimileri mahalleler arasında satın alınan daireler yasadışı olarak günübirlik kiralanan apartlara çevrilmiş kimileri ise merkezi yerlerde apart faaliyetlerini sürdürüyor. Denetim zafiyetlerinden dolayı günübirlik kiralama yapan apartların her türlü suça müsait bir zemin oluşturduğu tekrar gündeme geldi.

İçişleri Bakanlığı bünyesinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ekiplerince ülke genelinde 17 bin 564 günübirlik kiralama yapan evler denetlendi. Denetimler sırasında çeşitli suçlardan dolayı aranmakta olan 603 kişi ele geçirildi.

Bakanlıkça yapılan yazılı açıklamada ülke genelinde 7 bin 286 ekipten oluşan, 26 bin 412 personel denetimlere katıldı. Denetimlerde 17 bin 564 günübirlik kiralama yapan ev kontrol edildi.

Denetimler sonucunda 267 günübirlik işletmeci hakkında 1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununa muhalefetten idari yaptırım uygulandı, ayrıca 54 günübirlik işletmenin kapatılması için işlem yapıldı.

SİLAH VE UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Denetimlerde 5 ruhsatsız tabanca, 2 av tüfeği, 1 kurusıkı tabanca ile muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

603 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Kontroller sonucunda, haklarında verilen çeşitli sürelerdeki hapis cezaları nedeniyle aranan 19 ve yakalama emri ile aranan 584 olmak üzere toplam 603 kişi gözaltına alındı.